Hans Kraay jr. vol lof over Oranje-debutant Donyell Malen

Hans Kraay jr. is vol lof over PSV-aanvaller Donyell Malen. De analist van FOX Sports vindt de snelle ontwikkeling en de houding naast het veld van de aanvaller fantastisch.

Kraay jr. is groot fan van de erg rustige en sympathieke Malen, die een fantastisch debuut kende voor Oranje door te scoren tegen rivaal Duitsland. "De Frenkie de Jong's, de Wijnaldums en de Donyell Malens zijn niet arrogant. Ik zie gewoon een normale jongen. Ik zie mijn buurjongen aan het woord. Bij Frenkie de Jong zie ik dat ook. Het maakt mij niet uit of zijn auto twaalf meter of 7,5 meter is, het is allemaal wat normaler. De Jong, Matthijs de Ligt en Wijnaldum zijn normale jongens'', zei Kraay jr. bij FOX Sports.

Kees Jansma is het volledig eens met Kraay jr. "Ik heb deze jongen gezien bij Jong Oranje toen ik een avond mocht presenteren. Hij is gewoon een heel aardige jongen. Ik weet hoe het gaat: als je tachtig interlands hebt gespeeld heb je een andere status. Nu is hij dolgelukkig met alles. Zijn familie was aanwezig en hij moest huilen na afloop. Het is echt een jongensdroom.''

Maandag treedt Oranje weer aan tegen Estland, maar ookal had Malen een sterke invalbeurt tegen Duitsland afgelopen vrijdag, Kraay jr. verwacht niet dat hij een basisplaats zal krijgen morgenavond. "Koeman zal Promes waarschijnlijk belonen omdat hij alles in dienst van de ploeg heeft moeten doen. Hij zal voor dezelfde spelers kiezen en misschien met Pröpper voor De Roon spelen."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over PSV: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

Timo Baumgartl heeft ambities bij PSV: ''Tijd om leiding te kunnen geven aan een ploeg''

Voormalig ploeggenoot hekelt eetgrage Kostas Mitroglou: "Hij stopte gewoon niet met eten"

PSV-fans balen dat de KNVB opnieuw het competitieschema overhoop haalt: "Watjes-cultuur"