Heerenveen haalt Haye en Zweeds toptalent binnen

Thom Haye heeft eindelijk zijn gewenste transfer te pakken. De 26-jarige geboren Amsterdammer verkast per direct van NAC Breda naar SC Heerenveen. Soepeltjes ging deze transfer niet. 

Sinds het begin van de transferperiode is Thom Haye misschien wel de meest gewilde speler van de Keuken Kampioen-Divisie. De middenvelder die dit seizoen in 24 wedstrijden acht keer scoorde en negen assist gaf, wilde graag naar Friesland en dat is nu gelukt. 

Publiekslieveling

Technisch manager Ferry de Haan is  blij met de transfer van Haye: “Met Thom halen we een ervaren creatieve middenvelder in huis, die ook verdedigend zijn mannetje staat. Het is een speler die er gelijk kan staan en past bij onze speelwijze. Bij NAC groeide hij uit tot publiekslieveling en ik denk dat zijn speelstijl ook goed past bij wat onze supporters graag zien. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij ons te vervolgen.”

Thom Haye was eerder deze maand al uit de selectie gezet door Edwin de Graaf. De trainer van NAC hield al rekening met de verkoop van de middenvelder. Dit vertelde hij afgelopen vrijdagochtend tegen de regionale krant BNDeStem over de interesse van andere clubs iin Thom Haye: “Die kans is groter dan de kans dat hij blijft. Ik heb wel het idee dat het steeds dichter bij elkaar komt. Heerenveen heeft er weer wat bij gedaan, naar ik begrepen heb. We zijn nog in onderhandeling, we gaan kijken of het rond komt. Zo niet, dan sluit hij weer aan.”

Nieuwe spits voor Heerenveen

De oud-jeugdinternational mag zich nu dus officieel speler van Heerenveen noemen en is deze transfersoap eindelijk voorbij. Heerenveen liet, na het halen van Thom Haye, weten dat club uit Friesland ook spits Amin Sarr binnen heeft gehaald. De Zweedse spits tekent voor 2,5 jaar en komt over van Malmö FF.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Deadline Day! Geruchten en alle transfers op een rij!’

'Ajax deed tevergeefs bod van vijftien miljoen euro op supertalent'

'Klaas-Jan Huntelaar duikt op bij Ajax'

'Zwitser moet Til opvolgen bij Feyenoord'

'Feyenoord aast op centrale verdediger'

Deadline Day: De laatste geruchten en transfers op een rij!

Christian Eriksen vindt nieuwe club en tekent in de Premier League