Deadline Day: De laatste geruchten en transfers op een rij!

De winterse transfermarkt is in volle gang! Diverse transfers vonden al plaats, maar traditiegetrouw levert Deadline Day het meeste spektakel op. wat valt er nog te verwachten op de laatste dag van de transfermarkt? De meest spraakmakende geruchten op een rij!

Ajax

We beginnen in de hoofdstad, daar zijn de transfergeruchten van Bergwijn naar Ajax een klein beetje gaan ligeen, maar de club uit Amsterdam hoopt nog steeds op zijn komst. Zo meldt transferspecialist Fabrizio Romano, hij laat weten dat Tottenham Hotspur minimaal 25 miljoen euro wil voor de Nederlandse buitenspeler. Of Ajax dit gaat betalen, is de vraag. Wel zag Erik ten Hag David Neres deze winter voor ruim twaalf miljoen naar Shakhtar Donetsk vertrekken.

Eerder haalden Ajax al Mohamed Ihattaren en Brian Brobbey. Beide spelers worden gehuurd, respectievelijk van Juventus en RB Leipzig. Wordt Bergwijn de volgende versterking?

Feyenoord

Na de komst van Patrick Walemark, Cole Bassett en Jorrit Hendrix zit Feyenoord nog steeds niet stil. De geruchten dat buitenspeler Luis Sinisterra in de winter al zou vertrekken, bleken niet zo te zijn, want de Colombiaanse buitenspeler wil het seizoen afmaken bij Feyenoord. Dat melden Feyenoord Transfermarkt en Voetbal International.

Feyenoord zit volgens het Algemeen Dagblad zelf nadrukkelijk achter de handtekening van Philippe Sandler aan. De 24-jarige centrumverdediger had het na zijn vertrek van PEC Zwolle naar Manchester City niet makkelijk, want hij kampte met veel blessureleed. Dit seizoen verhuurde Man City hem voor de winter aan Troyes, echter werd dat geen succes en dus keerde Sandler terug naar Manchester. Nu wil Feyenoord hem graag huren.

PSV

PSV heeft zich deze transferperiode al versterkt met middenvelder Joey Veerman, maar toch zijn de Eindhovenaren nog op zoek naar defensieve versterking. Dit meldt clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Roger Schmidt gaf zelf al aan het begin van de transferperiode aan dat inkomende transfers niet de hoogste prioriteit genoten, maar PSV reageerde snel toen Davy Pröpper besloot te stoppen met voetballen. Nu zijn de Eindhovenaren dus alsnog op de laatste dag geïnteresseerd in een defensieve versterking, dit komt allemaal door de blessure van André Ramalho, want de Braziliaan staat maanden buitenspel. PSV heeft hierdoor nog maar drie fitte centrumverdedigers in de A-selectie, namelijk Olivier Boscagli, Jordan Teze en Armando Obispo. De verdedigers waar PSV achter aan zit zijn Nathaniel Phillips van Liverpool en Anel Ahmedhodzic van Malmö FF.

AZ

Bij AZ is het vooral de verkoop van Albert Guðmundsson die indruk maakt op deze deadline day. De spits uit IJsland stond al op het lijstje van de Schotste grootmacht Celtic, maar verkast nu toch naar Italië. Genoa wordt zijn nieuwe club, de spits levert AZ maar liefst 1,5 miljoen euro op. De 24-jarige spits kwam in de zomer van 2018 naar AZ en scoorde daar zeventien goals in 74 Eredivisie-wedstrijden. Daarnaast raak AZ nog twee aanvallers kwijt; zo vertrekt Thijs Oosting naar Willem II en is de teruggekeerde Ferdy Druijf hard op weg naar Rapid Wien.

Overig nieuws

Verder heeft FC Twente zich gemeld bij PEC Zwolle voor linksback Kenneth Paal, dit omdat toptalent Jayden Oosterwolde is verkocht aan het Italiaanse Parma. Verder gaat Fortuna Sittard achter de handtekening aan van de contractloze Griek Dimitrios Siovas. Ook vliegt spits Amin Sarr vandaag naar Nederland en hij gaat tekenen bij sc Heereveen. Terence Kongolo keert waarschijnlijk terug naar Nederland, want hij vertrekt naar FC Groningen.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Deadline Day! Geruchten en alle transfers op een rij!’

'Ajax deed tevergeefs bod van vijftien miljoen euro op supertalent'

'Klaas-Jan Huntelaar duikt op bij Ajax'

'Zwitser moet Til opvolgen bij Feyenoord'

Heerenveen haalt Haye en Zweeds toptalent binnen

'Feyenoord aast op centrale verdediger'

Christian Eriksen vindt nieuwe club en tekent in de Premier League