FC Barcelona en Ajax worden het niet eens; transfer ketst af'

Nicolás Tagliafico gaat volgens Sport niet tussentijds vertrekken bij Ajax. De Argentijn stond in de belangstelling van FC Barcelona, maar volgens de Spaanse krant worden de clubs het niet eens met elkaar. Daardoor speelt de 29-jarige verdediger naar alle waarschijnlijkheid ook na januari voor de Amsterdammers.

De Catalanen zijn al langere tijd geïnteresseerd in de linksback, maar de onderhandelingen liepen enorm stroef tussen de clubs. Ajax wilde namelijk overgaan tot definitieve verkoop, maar FC Barcelona kon zich alleen een huurdeal veroorloven.

Toen Barça zich meldde en aanstuurde op een huurdeal, kwam er niet het wenselijke akkoord van de Amsterdammers. Toen een huurconstructie niet bleek te lukken, stelden de Spanjaarden enkele huurruildeals voor. Technisch directeur Marc Overmars werd echter niet warm van de voorgestelde spelers en besloot daardoor voet bij stuk te houden. Een definitieve overstap is niet mogelijk voor de Catalanen wegens de financiële situatie.

Tagliafico stond zelf welwillend tegenover deze transfer, maar die overstap lijkt nu afgeketst. De Argentijn zal dit nieuws dan ook met grote teleurstelling tot zich nemen. Een vroegtijdig vertrek is nog niet uitgesloten, want Napoli heeft ook interesse in de back. Echter willen zij ook alleen huren, volgens Sport.