Farioli over moeizaam optreden: "Komt door kwaliteiten van Vojvodina"

Waar veel supporters en toeschouwers van Ajax - FK Vojvodina ontevreden waren over de manier waarop de Amsterdamse ploeg voor de dag kwam, spreekt hoofdtrainer Francesco Farioli zich na afloop voornamelijk positief uit over de gang van zaken.

De Italiaan is zich bewust van het feit dat er nog voldoende werk aan de winkel is, maar zag zijn spelers al een aantal goede dingen oppakken in de tweede voorronde van de UEFA Europa League. Branco van den Boomen kopte de Amsterdammers wat hem betreft terecht naar een overwinning.

Ajax haalt opgelucht adem na late treffer tegen FK Vojvodina

Hij moest even geduld hebben, maar in de 86e minuut schoot er een golf van vreugde en opluchting door de Johan Cruijff ArenA na de openingstreffer van Van den Boomen. "Ik ben blij met het resultaat, maar we hebben genoeg te doen. Het resultaat is terecht, we verdienden de overwinning. Misschien hadden we een extra goal kunnen maken, maar aan de andere kant hadden we ook geluk dat we geen tegengoal kregen", aldus de eerste conclusie van Farioli na afloop.

Hij steekt echter niet alleen de hand in eigen boezem, want volgens de oefenmeester is het ook aan de spelers van FK Vojvodina te danken dat de brilstand lang op het scorebord bleef staan. "Wat we moeten verbeteren is onze manier van druk zetten, vandaag waren we op dat vlak niet op ons best. Maar dat komt ook door de kwaliteiten en de organisatie van Vojvodina, dus ik moet hen een groot chapeau geven", concludeert Farioli.

Francesco Farioli tevreden over spel van eigen ploeg

Op de persconferentie na afloop complimenteert hij zijn selectie voornamelijk over de mentaliteit. "Mijn spelers gingen de duels in met veel energie en passie. Ze namen de wedstrijd in handen. De mate van intensiteit is voor mij niet-onderhandelbaar en dat was goed vandaag. Dat schept juist een band tussen de spelers en het publiek", waar hij tot slot ook nog iets over kwijt wil. De sfeer in het stadion was echt fantastisch. Ik wil de supporters bedanken, ze hebben ons gepusht en veel hulp gegeven." Matchwinner Van den Boomen gaf na afloop echter toch nog reden tot zorgen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers