'Optimisme groeit bij PSV' ; dit speelt er rondom Sepp van den Berg

Sepp van den Berg moet de nieuwe verdediger van PSV worden. De club blijft volgens het Eindhovens Dagblad aandringen om de verdediger van Liverpool naar Eindhoven te halen. Dit is wat er speelt.

Update 1 augustus: 'Eindhovenaren zien komst Van den Berg nog altijd als realistisch'

Volgens Rik Elfrinkis er nog geen enkele sprake van paniek bij de Brabantse clubleiding. De Engelsen hebben de Eindhovenaren duidelijk naar de wachtkamer verwezen, maar technisch directeur Earnest Stewart blijft rustig wachten op zijn kans. De transferwensen van Liverpool worden als hoofdreden aangemerkt door de journalist. 

Update 30 juli: 'PSV moet geduldig wachten tot Engelsen bereid zijn om te praten'

Ondanks de concrete interesse moet PSV geduld hebben tot zij nieuwe onderhandelingen kunnen starten. Dit omdat Liverpool momenteel actief is in de Verenigde Staten, ter voorbereiding op komend seizoen. Verwacht wordt dat PSV zeker nog actie gaat ondernemen voor de Nederlander.

Update 29 juli: 'PSV heeft eerste bod bij Liverpool neergelegd voor Van den Berg'

Fabrizio Romano meldt dat de Eindhovenaren al een eerste aanbieding hebben neergelegd bij de Engelse clubleiding en dat wordt vrij snel bevestigd door Rik Elfrink, die claimt dat het bedrag iets hoger lag. Er kwam echter wel direct een resolute afwijzing terug. 'Het spel is op de wagen', aldus de clubwatcher. De defensieve problemen lijken de Eindhovenaren tot beweging te dringen en dat gebeurt nu ook. 

Update 28 juli: Vraagprijs van Liverpool zet kwaad bloed bij PSV-target

Sepp van den Berg is niet blij met het prijskaartje van Liverpool. De Engelsen hebben een transfer van hem namelijk gekoppeld aan een som van twintig miljoen euro en dat vindt de Nederlander te hoog. Dat laat hij weten in een interview met The Athletic, waarin hij ook openhartig is over zijn toekomstplannen bij de Premier League-club.

Update 25 juli: 'Van den Berg ziet stap naar PSV zitten'

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft het PSV-target te kennen gegeven dat hij een overstap naar Eindhoven ziet zitten. TSG Hoffenheim en FSV Mainz zijn nog altijd in de race, maar de Duitse clubs kunnen volgens het ED financieel gezien niet voldoen aan de wensen. 

Update 23 juli: 'PSV 'pusht', Liverpool bij forse som bereid te luisteren'

André Ramalho vertrok en besloot niet in te gaan op de aanbieding van de Brabantse clubleiding en Armando Obispo viel tijdens een oefenduel met Club Brugge geblesseerd uit. De achterhoede is nog altijd één van de weinige pijnpunten van PSV en daardoor is men bereid 'fors' te betalen voor de komst van Sepp van den Berg. Het ED verwacht dat een eventuele transfer pas in augustus vorm krijgt. 

Update 30 juli: 'Momenteel niks mogelijk'

Liverpool is momenteel in de Verenigde Staten actief ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om deze reden zou PSV na een mislukt bod van tien miljoen niet verder kunnen onderhandelen voor de verdediger. Mochten de Eindhovenaren serieus kans willen maken, dan moeten ze richting de twintig miljoen euro gaan volgens verschillende media. 

Waar speelt Sepp van den Berg?

Na een uitleenperiode bij FSV Mainz 05, keerde Sepp van den Berg deze zomer weer terug bij Liverpool. De club nam Van den Berg in de zomer van 2019 voor een bedrag van 1,9 miljoen euro over van PEC Zwolle. De verdediger maakte eerder nog huurperiodes bij Preston North End en Schalke 04 mee.

Komt Sepp van den Berg naar PSV?

De 22-jarige verdediger staat volgens het Eindhovens Dagblad open voor een stap naar de Eredivisie, waar hij zich ook in de kijker zou kunnen spelen voor het Nederlands elftal. Hoewel PSV graag zaken wil doen, rekent de club er niet op dat de transfer op korte termijn afgerond kan worden. Het is niet ongebruikelijk dat een eventuele transfer van Van den Berg pas 'verder in augustus' rondkomt, volgens het ED. 

Wat kost Sepp van den Berg?

De marktwaarde van Sepp van den Berg wordt in juli 2024 door Transfermarkt op twaalf miljoen euro geschat. De jeugdinternational van Oranje heeft nog een contract tot 2026 op Anfield. Naar verluidt zou Liverpool een vraagprijs van vijftien miljoen hanteren voor Van den Berg.

Speelt Sepp van den Berg in Oranje?

Het debuut van Sepp van den Berg in het Nederlands elftal laat nog op zich wachten. Wél kwam de verdediger in actie voor diverse jeugdelftallen van Oranje. In juni 2023 viel Van den Berg nog af voor het EK met Jong Oranje.

(Tekst gaat verder onder de video)

Welke clubs hebben interesse in Van den Berg?

Sepp van den Berg staat op de radar van meerdere clubs, waaronder naast PSV, ook Ajax. Dit volgens De Telegraaf. Van den Berg heeft aangegeven dat hij een transfer wil maken en benadrukt zijn wens om wekelijks te spelen. Ook Duitse clubs melden zich voor de verdediger, volgens de Duitse tak van Sky Sport tonen ook TSG Hoffenheim en FSV Mainz concrete interesse in de verdediger. "In Duitsland geniet ik van Dortmund-uit met 70.000 man, Bayern München-uit tegen Harry Kane, Stuttgart, Leipzig, Leverkusen, tegen dat soort clubs word ik elke week uitgedaagd", liet Van den Berg weten in gesprek met De Telegraaf. Ondertussen lijkt een andere PSV'er de stap naar Duitsland te maken.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers