'Terugkeer naar Eredivisie lonkt voor Trésor, PSV nog niet concreet'

Meerdere Nederlandse clubs hebben hun oog laten vallen op Mike Trésor. De linksbuiten van Burnley heeft een teleurstellend seizoen achter de rug en mag daardoor vertrekken. Een terugkeer naar de Eredivisie lonkt nu voor de oud-speler van NEC en Willem II, met PSV als mogelijk nieuwe club.

Volgens Het Laatste Nieuws staat Trésor op het punt om Burnley te verlaten en lijkt een verhuurperiode zeer waarschijnlijk. De Belgische krant meldt dat er veel interesse is vanuit Nederland, al zijn specifieke clubs nog niet genoemd. Het Eindhovens Dagblad bevestigt de Nederlandse interesse in Trésor en kaart aan dat PSV tot nu toe geen concrete stappen heeft ondernomen om Trésor binnen te halen.

Trésor heeft een indrukwekkend verleden in de Eredivisie. Hij speelde in totaal 54 competitiewedstrijden voor NEC en Willem II, waarin hij negen keer scoorde en veertien assists leverde. Na zijn succesvolle periode in Nederland vertrok hij in 2021 naar KRC Genk, waar hij zich ontwikkelde tot een van de beste spelers in de Belgische competitie. In het seizoen 2022/23 was de Belg goed voor 24 assists en acht doelpunten.

Burnley haalde de aanvaller in de zomer van 2023 naar Engeland. Trésor kwam daar niet tot zijn recht en bleef in negentien wedstrijden zonder doelpunten of assists. Met een doorlopend contract tot medio 2028 lijkt een definitief vertrek onwaarschijnlijk, maar een uitleenbeurt lijkt steeds meer voor de hand te liggen. Zijn marktwaarde wordt geschat op twaalf miljoen euro.

Neemt de interesse uit Nederland deze zomer nog toe, dan kan Tresór zich in weer een rijtje voegen van Belgen met een rijke geschiedenis in de Eredivisie.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers