PSV-fans ontwerpen derde tenue, thuisshirt uitgelekt

Clubs betrekken de fans steeds meer bij de club. PSV gaat nog een stapje verder en laat de fans het derde tenue voor het seizoen 2026/2027 ontwerpen. Onder meer topscorer Luuk de Jong en trainer Peter Bosz zitten in de jury om te bepalen welk tenue uiteindelijk het derde tenue zal worden.

Fans ontwerpen tenue

Ongeveer een maand geleden maakte PSV bekend dat fans de kans kregen om een tenue te ontwerpen dat misschien wel gedragen zou worden tijdens de wedstrijden. De fans kregen de mogelijkheid om hun shirt voor 31 maart in te sturen. De jury, met onder andere Luuk de Jong en Peter Bosz, heeft nu een top zes samengesteld met de beste shirts.

Veel inzendingen

In totaal zijn er meer dan 750 ontwerpen ingestuurd. PSV heeft bekend gemaakt wat volgens de jury de beste zes shirts zijn. Het is nu aan de fans om te stemmen op hun favoriet. PSV-fans hebben een week de tijd om op hun favoiet te stemmen. De winnaar wordt het nieuwe derde tenue voor het seizoen 2026/2027.

Thuistenue uitgelekt

Vandaag is ook het thuistenue van PSV gelekt. Een foto in een winkel in Rotterdam kwam naar buiten waar PSV-fan Ronald Verbeek opeens een PSV-tenue zag hangen, wat zomaar eens het nieuwe thuistenue kan zijn. Het tenue heeft weer de oude vertrouwde rood-witte strepen en in de rode strepen lijkt een beetje wit te zitten. PSV-watcher Rik Elfring deelt het tenue op zijn Twitter met de vraag: "Is dit het nieuwe uittenue van PSV?" 

Tijdens de laatste uitwedstrijd van het seizoen heeft PSV het nieuwe uittenue al gepresenteerd en hier waren de fans totaal niet over te spreken. De fans vonden het tenue erg lelijk en waren van mening dat het niet kon dat het logo niet in zijn originele kleuren was. PSV-fans zijn ook nog niet te spreken over het nieuwe thuistenue.

Feyenoord-doelman vertrekt