Update: Alle (mogelijke) transfers van Feyenoord in de zomer van 2024

Feyenoord wacht een drukke zomer. De club uit Rotterdam zal naar verwachting vooral spelers gaan verliezen, maar heeft ook de eerste aanwinsten al binnen. Dit zijn alle (mogelijke) transfers van Feyenoord in de zomerse transfermarkt van 2024. 

Aanwinsten Feyenoord 2024/2025 

De eerste zomeraanwinsten voor Feyenoord zijn bekend. Waar het voor Gijs Smal nog om geruchten gaat is de transfer van Anis Hadj Moussa inmiddels bevestigd.

Gijs Smal  

De transfer van Gijs Smal naar Feyenoord is nog niet officieel bevestigd door de club, maar meerdere media hebben al gemeld dat de transfer in kannen en kruiken is. De linksachter van FC Twente zal de strijd moeten aangaan met Quilinschy Hartman en vervangt Marcos López, die hoogstwaarschijnlijk zal vertrekken uit Rotterdam. 

Anis Hadj Moussa 

Anis Hadj Moussa zal de aanvalslinie van Feyenoord volgend seizoen komen versterken. Feyenoord maakte de transfer van Anis Hadj Moussa inmiddels officieel bekend.

Ondej Lingr

Ondrej Lingr ligt nog tot het einde van het seizoen vast in Rotterdam, dit op huurbasis. De middenvelder uit Tsjechië heeft geen basisplaats weten af te dwingen bij Feyenoord en maakt vooral minuten als invaller. In de zomer zal hij echter niet terugkeren bij Slavia Praag, omdat hij definitief overgenomen dient te worden komende zomer. Dat gaat over enkele miljoenen. 

Geruchten transfers Feyenoord 2024/2025 

Bryan Gil

Feyenoord toont volgens 1908.nl opnieuw interesse in Bryan Gil Salvatierra, een speler waar ze afgelopen winter ook al naar lonkten. Nu zijn er opnieuw gesprekken gaande. In april heeft Feyenoord een officieel voorstel gedaan voor Gil, die wordt gezien als een waardevolle toevoeging aan het team. Het is duidelijk dat Feyenoord al geruime tijd probeert om de Spanjaard los te weken bij Tottenham Hotspur.

Konstantinos Koulierakis 

Een eventueel vertrek van David Hancko is volgens Griekse media al ingecalculeerd, want zij maken melding van Rotterdamse interesse in Konstantinos Koulierakis. Sporttime is de brenger van het transfergerucht en één van de journalisten heeft een Feyenoord-scout gespot op de tribune. Hij is een linksbenige centrale verdediger van twtintig jaar oud en er is onder meer interesse vanuit Spanje en Italië. Volgens het medium hangt er een prijskaartje van zo'n twaalf miljoen euro aan Koulierakis.

Michal Sadílek

Michal Sadílek wordt naast Gijs Smal als tweede speler genoemd die FC Twente kan verlaten voor Feyenoord. Van concrete interesse is nog geen sprake, maar wel dat de club de middenvelder in de gaten houdt. Dit meldt Feyenoord Transfermarkt. Sadilek ligt nog tot medio 2026 vast bij FC Twente.

Yankuba Minteh 

Yankuba Minteh wordt tot het einde van huidig seizoen gehuurd door Feyenoord van Newcastle United, maar kan, als het aan de speler zelf ligt, langer bij de Rotterdammers blijven. Eerder gaf Minteh aan dat hij graag langer bij Feyenoord blijft

Verkopen/ (mogelijke) uitgaande transfers Feyenoord 2024/2025 

Alireza Jahanbakhsh

Het contract van Alireza Jahanbakhsh is formeel opgezegd. Feyenoord kan de buitenspeler nog een aanbieding doen en anders kan de international van Iran op zoek naar een nieuwe club. 

Kostas Lamprou

Kostas Lamprou tekende in de zomer van 2023 een overeenkomst voor één seizoen, net als bij Jahanbakhsh, is zijn contract formeel opgezegd. De doelman kan dus op zoek naar een nieuwe club.

Marcos López

Met het aantrekken van Gijs Smal, is de verwachting dat Marcos López Feyenoord zal gaan verlaten. De linskachter kwam in de zomer van 2022 voor 1,2 miljoen euro over van San Jose Earthquakes, maar wist nooit veel indruk te maken. Hij ligt nog tot medio 2026 vast en kan mogelijk een permanente transfer maken.

Santiago Gimenez

Santiago Giménez geniet interesse van een aantal topclubs. Gimenez gaat de Rotterdammers in de zomer hoogstwaarschijnlijk voor een recordsom verlaten. Dit is wat hij minimaal zal gaan opleveren bij een transfer.

Mats Wieffer

Voor Mats Wieffer geldt dat hij veel interesse heeft opgewekt in het buitenland. Vooral Spanje lijkt een gewilde bestemming, aangezien FC Barcelona én Atlético Madrid interesse getoond hebben. De Madrilenen hebben zelfs afgelopen winter een move proberen te maken, maar de clubs kwamen er niet uit. Daardoor ging een tussentijdse transfer nog niet door. Deze zomer lijkt Wieffer de clubs voor het uitkiezen te hebben.

Lutsharel Geertruida

Lutsharel Geertruida had vorige zomer zijn spullen al gepakt, zo leek hij te verkassen naar het Duitse RB Leipzig en zodoende miljoenen in de kas van zijn club te brengen. Op het allerlaatste moment besloten de Duitsers echter de stekker uit een deal met de Rotterdammers te trekken vanwege de prijs. Deze zomer is de verwachting dat Geertruida alsnog zijn gewilde transfer gaat maken.

David Hancko

David Hancko vertelde eerder dat hij de Premier League als droombestemming ziet, mocht hij vertrekken bij Feyenoord. De verdediger heeft het naar zijn zin in Rotterdam, maar is zich van de interesse in hem bewust. Dit is wat hij Feyenoord minimaal kan opleveren bij een transfer.

Timon Wellenreuther

Timon Wellenreuther werd gehaald als tweede doelman, maar heeft vanwege blessureleed van concurrent Justin Bijlow, de plek onder de lat gepakt. Mocht Bijlow straks weer terugkeren, is een groot vraagteken wat Arne Slot gaat doen. PSV heeft het oog laten vallen op Wellenreuther. De interesse is niet concreet, maar vooral oriënterend. Mocht hij opnieuw voor de Rotterdamse sluitpost gaan, lijkt een vertrek van Wellenreuther onvermijdelijk.