Facundo González: alles over de nieuwe verdediger van Feyenoord

Facundo González is officieel een van de nieuwe verdedigers bij Feyenoord. De club uit Rotterdam heeft een huurdeal afgerond met Juventus. Maar wie is hij precies, waar komt hij vandaan, heeft hij een relatie en wat is hij waard?

Dit wil je weten over zijn privéleven!

Voordat de carrière van de verdediger in beeld wordt gebracht, komt zijn privéleven eerst aan bod. Waar komt hij vandaan en heeft hij een relatie?

Waar en wanneer is hij geboren?

Facundo González is geboren op 6 juli 2006 in Montevideo, Uruguay en vertrok op jonge leeftijd al naar Spanje. De verdediger beschikt ook over de Italiaanse nationaliteit.

Heeft hij een vriendin?

Het is niet bekend of de Uruguayaan nu een vriendin heeft. Via sociale media laat hij weinig los over zijn relatiestatus.

Is hij actief op sociale media?

De verdediger is actief op Instagram onder de gebruikersnaam @facugonzalez_27. Op zijn sociale media plaatst hij vaak foto's van zijn momenten in het voetbal, maar ook enkele dingen uit zijn privéleven. (Tekst gaat verder na de afbeelding)

Hoe verloopt zijn spelerscarrière?

In beeld bij Feyenoord kom je natuurlijk niet zomaar. Daarom een overzicht van hoe de carrière van de verdediger verloopt.

Op welke positie speelt Facundo González?

González speelt als centrale verdediger, is 1,93 meter lang en linksbenig. Bij Feyenoord draagt de verdediger in het seizoen 2024/25 rugnummer 15.

Voor welke clubs heeft hij gespeeld?

De verdediger doorliep de jeugdopleidingen van Vista Alegre, Espanyol en Valencia. Zijn profcarrière bracht hem bij de volgende clubs:

  • Feyenoord (2024-heden)
  • Juventus (2023-heden)
  • Sampdoria (2023-2024)
  • Valencia (2019-2023)

Juventus plukte de verdediger weg bij Valencia en verhuurde hem vervolgens voor één seizoen aan Sampdoria.

Wanneer maakte de verdediger zijn profdebuut?

Hij maakte zijn profdebuut op 24 september 2023, tijdens de wedstrijd van Sampdoria tegen Parma.

Welke prijzen heeft hij gewonnen?

De verdediger won tot op heden één hoofdprijs in zijn carrière. Dit was met Uruguay, in 2023 kroonde hij zich wereldkampioen Onder 20. 

Heeft hij een interlandcarrière?

Het spelen voor clubs lukte hem aardig, maar speelde hij ook al interlands? Een duik in zijn interlandcarrière!

Wanneer maakte hij zijn interlanddebuut?

Zijn debuut voor het nationale elftal van Uruguay laat nog op zicht wachten, maar González werd in juni 2023 al eens opgeroepen. Tegen Cuba (2-0) zat hij bij de selectie, maar kwam niet in actie.

Wat voor een marktwaarde en contract?

Een van de belangrijkste aspecten van het moderne voetbal zijn de marktwaardes en contracten van spelers. Zo zit dat bij deze verdediger!

Wat is de marktwaarde van Facundo González?

De marktwaarde van de verdediger wordt in juni 2024 geschat op 2 miljoen euro, zijn hoogste waarde ooit. 

Hoe zit zijn contract in elkaar?

Bij Juventus heeft de verdediger nog een doorlopend contract tot medio 2026. González komt over op huurbasis, met optie-tot-koop. Alle nieuwe aanwinsten van Feyenoord deze zomer staan hier op een rijtje. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers