Igor Paixão: alles over de aanvaller van Feyenoord

Igor Paixão is een van de smaakmakers van Feyenoord. Maar wie is deze aanvaller, heeft hij een vriendin en waar is hij geboren?

Dit wil je weten over zijn privéleven!

Voordat de carrière van de Feyenoorder in beeld wordt gebracht, komt zijn privéleven eerst aan bod. Waar komt de aanvaller vandaan en heeft hij een relatie?

Waar en wanneer is Igor Paixão geboren?

Igor Paixão is geboren in Macapá, Brazilië, op 28 juni 2000.

Heeft hij een vriendin?

Igor Paixão heeft al enige tijd een relatie met de Braziliaanse Thayna Vieira. De spelersvrouw is regelmatig in De Kuip te vinden.

Is hij actief op sociale media?

Igor Paixão is actief op Instagram onder de gebruikersnaam @igorpaixao_00. Op zijn sociale media plaatst hij vaak foto's van zijn momenten in het voetbal, maar ook enkele dingen uit zijn privéleven.

Hoe verloopt zijn spelerscarrière?

Smaakmaker bij Feyenoord word je natuurlijk niet zomaar. Daarom een overzicht van hoe de carrière van de aanvaller verloopt.

Op welke positie speelt Igor Paixão?

Igor Paixão speelt doorgaans als vleugelspeler, is rechtsbenig en 1,68 meter lang. In het seizoen 2024/25 speelt de aanvaller bij Feyenoord met rugnummer 14.

Voor welke clubs heeft hij allemaal gespeeld?

Igor Paixão doorliep de jeugdopleiding van Coritiba en maakte zijn professionele debuut voor deze club. Zijn profcarrière bracht hem bij de volgende clubs:

  • Feyenoord (2022-heden)
  • Coritiba FC (2014-2022)
  • Londrina-PR (2020-2021)

Na avonturen in Brazilië, speelt Paixão sinds de zomer van 2022 in Nederland.

Wanneer maakte de aanvaller zijn profdebuut?

De Braziliaan debuteerde op 27 januari 2019 in de hoofdmacht van Coritiba tijdens een wedstrijd in het Campeonato Paranaense tegen Toledo, waarin hij in de 71e minuut inviel.

Welke prijzen heeft hij allemaal gewonnen?

De aanvaller won al enkele prijzen in zijn carrière. Tijd voor een opsomming:

  • Feyenoord:
    • Eredivisie: 2022/23
    • KNVB Beker: 2023/24
    • Johan Cruijff Schaal: 2024
  • Coritiba:
    • Campeonato Paranaense: 2022

In een speciaal item van Feyenoord maakte de aanvaller zich nog populairder onder de fans.

Heeft hij een interlandcarrière?

Het spelen voor Feyenoord gaat hem goed af, maar speelde de aanvaller ook al eens een interland? Een duik in zijn interlandcarrière!

Wanneer maakte Igor Paixão zijn interlanddebuut?

Op dit moment heeft Igor Paixão nog geen interlands gespeeld voor het nationale team van Brazilië. Wel maakte hij één keer zijn opwachting voor Brazilië Onder 23.

Wat voor een marktwaarde en contract?

Een van de belangrijkste aspecten van het moderne voetbal zijn de marktwaardes en contracten van spelers. Zo zit dat bij deze aanvaller!

Wat is de marktwaarde van Igor Paixão?

De marktwaarde van Igor Paixão wordt in mei 2024 geschat op veertien miljoen euro. Zijn hoogste geschatte waarde was in oktober 2023, namelijk 15 miljoen euro.

Hoe zit het contract van Igor Paixão in elkaar?

Igor Paixão heeft een contract bij Feyenoord dat loopt tot medio 2027. Bij Feyenoord trad Igor Paixão in de voetsporen van enkele landgenoten. Welke Braziliaanse voetballers gingen de aanvaller voor in Rotterdam-Zuid?

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers