Wil matchwinner Van den Boomen weg bij Ajax? “Lastig om te zeggen"

Branco van den Boomen moest het doen met een invalbeurt, maar stapt vervolgens wél als man van de wedstrijd van het veld. Zijn rake kopbal op aangeven van Mika Godts betekent een nipte voorsprong in het tweeluik tegen FK Vojvodina.

Op 1 augustus wacht een bezoek aan Servië. Na afloop verschijnt de middenvelder opgelucht voor de camera van Ziggo Sport. “Het was een goede goal. Ik schampte hem goed, een prima spitsengoal en daar ben ik tevreden mee”, zegt hij over zijn treffer.

Branco van den Boomen legt vinger op zere Ajax-plek

In de eerste helft leek de ploeg van Francesco Farioli meer grip te hebben op de Servische opponent in vergelijking met de tweede 45 minuten. “In de eerste helft kregen we de druk er goed op, maar in de tweede helft kregen we ineens moeite met schuiven. Wij willen constant drukken, maar zitten pas net in de voorbereiding. Misschien was dat het.”

Ajax-middenveld over toekomst in Amsterdam

Het uitblijven van een basisplaats is een smet op zijn avond, maar desondanks ziet Van den Boomen het ook als motivatie. “Als je invalt, val je niet buiten de boot. Wél buiten de basiself, maar dat is voetbal. Je kan niet allemaal in de basis beginnen. Ik denk dat ik goed genoeg ben om in de basis te spelen, maar we gaan het zien.”

Het is vooralsnog onduidelijk of de Nederlander ook komend seizoen in de Johan Cruijff ArenA te bewonderen is, bevestigt hij. “Er speelde wat tussen Ajax en LOSC Lille, dat is het. Het is lastig om te zeggen wat ik wil, maar het is voor nu gewoon de situatie bekijken. Mijn gevoel is goed, heb al met de trainer gesproken en ik wil hier mooie dingen neer gaan zetten. Farioli gaf aan dat ik belangrijk ben voor de groep en het verschil kan maken op de laatste dertig meter. Ik ben blij dat ik dat vandaag heb kunnen doen”, besluit de middenvelder. De laatste transfergeruchten vind je hier.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers