Valentijn Driessen haalt keihard uit naar KNVB na uitblijven minuut stilte voor #nedwru

Valentijn Driessen heeft in zijn column voor De Telegraaf keihard uitgehaald naar de KNVB. De Nederlandse voetbalbond besloot om geen minuut stilte te houden voor Nederland - Wit-Rusland ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Utrecht, want dit was immers niet volgens het protocol. Onbegrijpelijk vindt Driessen.

"Bondsvoorzitter Michael van Praag is te druk om ’zijn’ vrouwelijke leden van de KNVB, die op het Forum van Democratie hebben gestemd, op Twitter weg te zetten als domme ganzen. Terwijl de directeuren betaald voetbal en amateurvoetbal Eric Gudde en Jan Dirk van der Zee zich in Zeist verstoppen onder de spreekwoordelijke middenstip van Nederland en achter het woord ’protocol’. Of een protocol volstaat voor een terroristische aanslag."

"Wat een minachting voor de gevolgen van de verschrikkelijke gebeurtenis in Utrecht. En zeker ook: wat een minachting voor al die anonieme KNVB-leden en -vrijwilligers in het hele land. Eén van de betreurde slachtoffers van de aanslag is nota bene KNVB-lid. Hij voetbalde evenals z’n dochter en twee zonen. En hij trainde twee jeugdteams. Een betoon van diepe rouw bij Nederland-Wit-Rusland en jeugdinterlands zou het enige juiste signaal zijn geweest naar al die anonieme leden en vrijwilligers."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE EK-kwalificatie Nederland - Wit-Rusland: Doelpunten, video beelden en samenvatting’

Memphis Depay kan het goed vinden met Frenkie de Jong: "Jij bent mijn vriend"

Hans Kraay jr. woedend op KNVB: "Ze hadden toch een minuut stilte moeten houden?!"

Opvallend? Ronald Koeman stelde na #nedwru dat Daryl Janmaat een telefoontje kon verwachten

Ronald Koeman roept Hans Hateboer op als vervanger van Kenny Tete

Aftermovie Nederland - Wit-Rusland 4-0

Davy Pröpper reageert na #nedwru op 'interesse' van Ajax

Zilveren schaal voor Virgil van Dijk na 25e interland voor Oranje

VIDEO GOAL: Nederland - Wit-Rusland 4-0 (Virgil van Dijk)