Oranje zorgt voor verbijstering: "De volgende knock-out dreigt"

Het gelijkspel tussen Montenegro en Nederland maakt de tongen los in het buitenland. De buitenlandse media vrezen opnieuw voor een WK zonder Oranje.

"Wat een blamage voor Oranje", schrijft Het Nieuwsblad. "Nadat Noorwegen eerder op de avond bleef steken op een gelijkspel tegen Letland lag de weg naar het WK open. Maar de mannen van Louis van Gaal namen het cadeautje niet in ontvangst in Montenegro".

"Nederland zat in een zetel, tot Montenegro in minuut 82 uit het niets de aansluitingstreffer maakte. De Nederlanders wisten plots niet meer waar ze stonden en nog geen vier minuten na de aansluitingstreffer zette Vujnovic de bordjes gelijk. Arm Oranje, dat dinsdagavond tegen Noorwegen nog vol aan de bak moet", aldus het Belgische dagblad.

'Knock-out dreigt'

Ook in Duitsland zag men het gelijkspel in Podgorica niet aankomen. "Nederland vergokte een 2-0 voorsprong in Montenegro en een WK-ticket naar Qatar. Uiteindelijk werd het slechts 2-2. In 2018 miste Oranje op gênante wijze de WK-eindronde, nu dreigt de volgende knock-out!", zo schrijft BILD.

"Oranje was acht minuten verwijderd van een onaantastbare voorsprong in de groep, maar doelpunten van Ilija Vukotic in de 82ste minuut en Nikola Vujnovic vier minuten later zorgden ervoor dat Nederland nu moet wachten op de laatste thuiswedstrijd", valt te lezen in Sky Sports.

Het Engelse platform blikt bovendien terug op het WK van 2018, dat Oranje misliep. "Ze waren op 2-0 uitgekomen na een dubbelslag van Memphis Depay waarmee ze probeerden de bittere herinneringen aan het missen van het laatste WK in Rusland uit te bannen".

WK 2018

"Het leek zaterdagavond alsof Nederland dacht dat de buit al binnen was", steekt Marca van wal. "Oranje sloot de koffers en dacht zelfs al aan Qatar toen het doelpunt van Vujnovic hen terug naar de realiteit bracht".

"Verbijsterd konden de Nederlanders niet geloven wat er gebeurde en op de laatste dag zullen ze om de kwalificatie moeten spelen tegen Noorwegen. Na de afwezigheid op het afgelopen WK kan het ongeluk zich herhalen", aldus het Spaanse medium.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Montenegro - Nederland’

Wat als Nederland verliest van Noorwegen? Alle scenario's

De Vrij verlaat trainingskamp Oranje, 'De Ligt in de basis tegen Noorwegen'

Oranje op Rapport: vijf spelers scoren onvoldoende

Televisiekijkers slopen Oranje na deceptie in Montenegro en schreeuwen om ontslag Van Gaal

Van Dijk boos na gelijkspel tegen Montenegro: "Schandalig hoe we hebben gespeeld"

Drama in Montenegro: Oranje geeft 0-2 voorsprong en WK-deelname in slotfase helemaal weg!

VIDEO GOAL: Montenegro - Nederland 0-2 (Memphis Depay)

Oranje-dissonant gefileerd na 'vreselijke' eerste helft tegen Montenegro: "Hij kan er echt niks van"

VIDEO GOAL: Montenegro - Nederland 0-1 (Memphis Depay)

Ergernis om grasmat bij #MNENED: "Op dit veld liepen gisteren de Montenegrijnse koetjes"