Bizarre wending: Valencia eist rectificatie voor 'leugens' Vinícius

Vinícius Junior is donderdag verschenen bij de rechtbank in Madrid naar aanleiding van de de incidenten tijdens de wedstrijd tussen Valencia en Real Madrid. De linksbuiten werd tijdens die wedstrijd racistisch bejegend door Valencia-supporters. Valencia eist echter dat de linksbuiten zijn uitspraken over de racistische uitingen rectificeert.

'De club uit zijn verbazing, afwijzing en verontwaardiging', begint het statement van de club op de officiële website. 'Zoals hoofdtrainer Carlo Ancelotti al melde, kan dit gedrag in geen enkel geval worden gegeneraliseerd'. In het statement van Valencia meldt de club echter wel dat het bewust is van de ernst van de zaak: 'Racisme hoort niet thuis in het profvoetbal of in de samenleving, maar het kan ook niet bestreden worden op basis van drogredenen of ongefundeerde leugens.'

Het statement sluit af met een eis: 'De Valencia-fans kunnen niet als racistisch worden aangemerkt en Valencia eist dat Vinícius Junior zijn vermeende verklaring van vanochtend publiekelijk rectificeert.' Vinícius heeft nog niet gereageerd op het statement.