Schmidt gaat voor derde bekerwinst in loopbaan: "Ik won hem al in Oostenrijk en China en nu hoop ik natuurlijk dat ik die derde ook win"

PSV plaatste zich voor de bekerfinale door met 1-2 te winnen op bezoek bij Go Ahead Eagles. De Duitse trainer stond met eerder getrainde ploegen al twee keer eerder in een bekerfinale en deze won hij allebei. Schmidt hoopt de beker ook omhoog te kunnen houden na de finale op 17 april.

De tegenstander in de finale is nog niet bekend, maar het is wél zeker dat het Ajax of AZ wordt. Zij strijden donderdagavond tegen elkaar voor het laatste plekje in de laatste wedstrijd van het bekertoernooi. "Ik won hem al in Oostenrijk en China en nu hoop ik natuurlijk dat ik die derde ook win", grinnikt Schmidt op de persconferentie na afloop van de gewonnen halve finale tegen Go Ahead Eagles.

De 54-jarige oefenmeester is een groot liefhebber van bekertoernooien. "Ik hou ervan, omdat je in deze competitie altijd tegen teams speelt die ook gewonnen hebben. Aan het einde is er dan maar één club over die alles gewonnen heeft. Dat geeft het zijn charme".

De sfeer die in De Adelaarshorst heerste is volgens Schmidt ook de magie die bij een bekertoernooi hoort. "Ik hou er ook van vanwege de avonden als vanavond. Groot respect richting Go Ahead Eagles, hoe ze speelden en hoe ze de halve finale gehaald hebben. Hun fans waren geweldig".

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Go Ahead - Ajax’

'Oude man' Daley Blind gesloopt na #gaeaja: "Apart dat hij altijd speelt"

Terugblik: Hoe Go Ahead Eagles 34 jaar geleden (ook) won van Ajax

Ajax-fans vragen zich af: 'Hoelang blijft Ten Hag Blind hand boven het hoofd houden?'

Cijfers Go Ahead-Eagles Ajax; dikke onvoldoende ploeg Ten Hag

Samenvattingen: AZ-Feyenoord (2-1), Sparta-PSV (1-2) en Eagles-Ajax 2-1

VIDEO GOAL: Go Ahead Eagles - Ajax 2-0 (Philippe Rommens)

VIDEO GOAL: Go Ahead Eagles - Ajax 1-0 (Inigo Cordoba)