Ajax-assistent in verband gebracht met vacature bij Zwitserse grootmacht

Mitchell van der Gaag wordt in de Zwitserse media genoemd als mogelijke nieuwe trainer van FC Basel. Van der Gaag is op dit moment assistent trainer van Erik ten Hag bij Ajax. FC Basel is niet de eerste club die interesse heeft in de oefenmeester.

Het Zwitserse medium Sport komt met dit nieuws. Volgens hun is Van der Gaag een van de namen die genoemd wordt bij Basel. Hij zou vanaf aankomende zomer al kunnen beginnen, maar het is nog maar de vraag of Ajax wil meewerken aan een vertrek. SC Heerenveen zou eerder nog aanvraag hebben gedaan bij Ajax naar de diensten van Van der Gaag. De Friese club zoekt na het ontslag van trainer Johnny Jansen nog altijd naar een vervanger en klopte eerder tevergeefs bij Ajax aan voor Van der Gaag. De club uit Amsterdam wou echter niet meewerken aan een overstap.

Ook Vitesse-trainer genoemd

Naast Van der Gaag wordt Vitesse-trainer Thomas Letsch genoemd. Letsch heeft nog een contract tot medio 2023 en geniet tot dusver een goede samenwerking met Vitesse. Een vertrek lijkt vooralsnog onwaarschijnlijk, maar mogelijk kan FC Basel iets forceren.