Prachtig: Ajax-selectie komt met spandoek voor Tijjani Babangida

Voormalig Ajax-voetballer Tijjani Babangida verkeert in kritieke, maar stabiele toestand na een ernstig verkeersongeluk in Nigeria, zo wist de Nigeriaanse voetbalbond eerder te vertellen. Voorafgaand aan het duel tussen Vitesse en Ajax kwamen de spelers met een spandoek voor de oud-speler van de Amsterdammers.

Oud-Ajacied Babangida betrokken bij tragisch indicent

Bij dit tragische incident, dat plaatsvond op de snelweg tussen Kaduna en Zaria, verloor zijn broer Ibrahim het leven. Ibrahim Babangida speelde eerder bij FC Volendam. Naast Tijjani en zijn broer waren ook Tijjani's vrouw en een dienstmeisje betrokken bij het ongeluk; zij waren eveneens naar het ziekenhuis overgebracht.

Wie is Ibrahim Babangida?

Ibrahim Babangida verhuisde samen met zijn broer naar Nederland en speelde tussen 1997 en 2002 voor FC Volendam. In 52 wedstrijden voor de club, waarvan hij in meer dan de helft als invaller speelde, wist hij zeven keer te scoren. Hij werd 47 jaar oud.

Wie is Tijjani Babangida?

Tijjani Babangida maakte in 1991 de overstap van Nigeria naar Roda JC. Na succesvolle seizoenen bij Roda JC en VVV-Venlo, tekende hij in de zomer van 1996 bij Ajax. Hij won in 1998 de landstitel met de club en won tweemaal de KNVB-beker bij Ajax. Babangida speelde meer dan honderd wedstrijden voor de Amsterdammers voordat hij in 2003 zijn carrière vervolgde in China.

Ajax steunt Babangida: 'Baba veel sterkte'

Alles over Vitesse - Ajax

Bekijk hier de opstellingen van beide clubs. In de wedstrijd tussen Vitesse en Ajax staat er niks meer op het spel. Bekijk hier voor welke clubs er nog wel wat op het spel staat.

Feyenoord-doelman vertrekt