Ajax-target over vermeende interesse: "Dit is niet het moment"

In de zoektocht naar een nieuwe trainer lijkt Ajax éindelijk beet te hebben. Volgens Nederlandse berichtgeving, waaronder De Telegraaf,wordt Francesco Farioli de nieuwe trainer van de Amsterdammers. Hij én de club hebben gereageerd op de berichtgeving.

Daarmee is de langverwachte opvolger van interim-manager John van 't Schip éindelijk gevonden, nadat droomkandidaat Graham Potter na een aantal gesprekken tóch nog bedankte voor het vertrouwen en de interesse. 

'Francesco Farioli tekent contract tot medio 2027 bij Ajax'

Dat was het nieuws waar de ochtendkrant dinsdagochtend mee uit wist te pakken. De zaakwaarnemer van de Italiaanse oefenmeester had namelijk in gesprek met De Telegraaf bevestigd dat er sprake was van een definitieve deal. Enkel een akkoord tussen Ajax en OGC Nice belemmerde het tekenen van een driejarig contract in de Johan Cruijff ArenA.

Amsterdammers spreken trainersdeal tegen: "Media lopen altijd vooruit"

Het was slechts een kwestie van tijd en de nummer vijf van de Eredivisie reageerde op de berichtgeving over de naderende witte rook. Middels een kort statement aan de NOS lieten zij geen twijfel bestaan over hun eigen visie op de zaak.  "Media lopen altijd te snel vooruit op zaken", klonk het vanuit de club.

Farioli wil tijdens persconferentie niets loslaten over gesprekken met Ajax

Franse media kregen ook lucht van de Nederlandse berichtgeving en confronteerde de Italiaanse oefenmeester van OGC Nice met de geruchten en hij reageerde stellig op de vraag of het invloed had op zijn focus. "Nee. Zoals ik eerder al zei: dit is niet het moment om over mij of spelers individueel te praten. Maar we moeten praten over de bubbel van het team: ons elftal en wat het team bereikt heeft", begon Farioli.

Hij ging vervolgens toelichten waarom hij die mening heeft. "We hebben onze doelstellingen bereikt, althans een groot deel daarvan. We moeten onze aandacht richten op de spelers, de staf en de club. Met onze selectie moeten we winnen van PSG", vertelt de hoofdverantwoordelijke. Bij een overwinning kan OGC Nice nog stijgen naar de derde plek in de Ligue 1. Mocht hij inderdaad komen, is zijn eerste klus om een gewilde Ajacied te behouden.

Feyenoord-doelman vertrekt