'Prijskaartje Ajacied uitgelekt': Dit is wat Ajax vraagt

Ajax zal spelers moeten verkopen om financieel gezond te blijven. Steven Bergwijn is grootverdiener bij de club en kan in de zomer voor een mooi bedrag verkocht worden, zo weet Fabrizio Romano te vertellen. 

Prijskaartje Steven Bergwijn 

Steven Bergwijn kan rekenen op interesse, zo weet de Italiaanse transferexpert te vertellen op X. “Steven Bergwijn zal deze zomer in de gaten gehouden worden vanwege de financiële problemen bij Ajax. Het is begrepen dat Bergwijn mogelijk op de markt beschikbaar zal zijn voor een prijskaartje van ongeveer 20 miljoen euro. Hij staat nog steeds op de lijst van verschillende Premier League-clubs na interesse van West Ham in januari.” 

Martkwaarde en contract bij Ajax Steven Bergwijn 

Het genoemde bedrag van Fabrizio Romano sluit aan op de waarde van Transfermarkt. Het platform schat de martkwaarde van de 26-jarige linksbuiten op zo’n 20 miljoen euro. In juli 2022 tekende Bergwijn bij Ajax, na zijn transfer van maarliefst 31,25 miljoen euro. Hij ligt momenteel nog tot medio 2027 vast in Amsterdam.

Transferzomer Ajax

Het mogelijke vertrek van Steven Bergwijn zorgt voor wat ruimte in het transferbudget van Ajax. Bekijk hier alle ontwikkelingen rond de zomerse transferperiode van de club.

Feyenoord-doelman vertrekt