Ajax strikt oud-doelman met bak aan Eredivisie-ervaring

Ajax heeft haar staf weten te versterken met Jelle ten Rouwelaar. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De oud-doelman komt over van Burnley en zal bij Ajax aanschuiven in de rol van keeperstrainer. 

Jelle ten Rouwelaar naar Ajax 

Met Jelle ten Rouwelaar haalt Ajax een oud-doelman binnen die onder andere 287 keer onder de lat stond in de Eredivisie en daarna ervaring opdeed in België en Engeland als keeperstrainer. Bij Ajax vervangt Ten Rouwelaar de 56-jarige Anton Scheutjens, die al enige tijd ziek thuis zit. 

Jelle ten Rouwelaar als speler en keeperstrainer 

Als speler kwam Ten Rouwelaar uit voor PSV, FC Groningen, FC Twente, FC Eindhoven, Austria Wien en NAC Breda. Hij schopte het tot 389 duels en werd kampioen met PSV. Als keeperstrainer begon Ten Rouwelaar aan zijn nieuwe loopbaan in 2016, bij NAC Breda. In 2020 tekende hij bij Anderlecht, waarna hij samen met Vincent Kompany in 2022 naar het Engelse Burnley vertrok. Hier is hij momenteel nog werkzaam.

Staf Ajax krijgt langzaam vorm

Ajax is nog zoekende naar een nieuwe trainer, terwijl de staf langzaam vorm krijgt. Daarnaast is het bestuur ook goed onderweg. Lees hier wat de rollen van Alex Kroes, Kelvin de Lang en Marijn Beuker bij Ajax zijn.

Feyenoord-doelman vertrekt