Technische structuur Ajax bekend: Wie doet wat?

Ajax heeft een nieuwe technische structuur aangekondigd waarmee ze vol vertrouwen de transferperiode tegemoet gaan. Voetbal International wist de technische structuur van Ajax te onthullen. 

Welke rol hebben Alex Kroes en Marijn Beuker bij Ajax? 

Alex Kroes keerde na zijn schorsing terug bij Ajax als titulair technisch directeur, terwijl directeur voetbal Marijn Beuker ook een cruciale rol zal vervullen in het vormgeven van het technisch beleid. Beuker zal zich voornamelijk bezighouden met de initiële fases, zoals het opstellen van profielschetsen en het samenstellen van het team. Aan de andere kant zal Kroes zich met name richten op de onderhandelingen in de latere fases van transfers.

Welke rol heeft Kelvin de Lang bij Ajax? 

Kelvin de Lang, die tijdelijk de technische eindverantwoordelijkheid op zich nam na het vertrek van Sven Mislintat, zal terugkeren naar zijn oorspronkelijke rol als Hoofd Scouting. Hoewel er door recente ontwikkelingen een tijdelijke verschuiving was, zal De Lang nog steeds betrokken zijn bij het technische beleid en de werving van talent voor de club. 

Welke rol hebben Danny Blind en Louis van Gaal bij Ajax? 

Danny Blind is voetbalcommissaris en Louis van Gaal werkt als adviseur. Beide zullen een adviserende rol vervullen. Blind en Van Gaal zullen nauw betrokken zijn bij het bedenken van strategieën en het vormgeven van het technische beleid van Ajax.

Transferperiode Ajax

Ajax is zich volop aan het voorbereiden op een drukke zomerse transferperiode. Lees hier alles over de ingaande en uitgaande transfers plus de geruchten.

Feyenoord-doelman vertrekt