Tillman-deal toegelicht: alles wat je moet weten over deal van PSV'er

Onlangs werd bekend dat Malik Tillman definitief PSV'er is, nadat hij zijn handtekening zette onder een definitieve verbintenis bij de landskampioen. De Telegraaf bespreekt deze transfer en clubwatcher Jeroen Kapteijns is in het bezit van alle details.

Malik Tillman eerste PSV-aanwinst van transferzomer

"Ik blijf bij PSV", begon de Amerikaan met een glimlach aan zijn eerste interview als contractspeler van de Brabanders. "Ik ben blij om hier te blijven. Hopelijk kunnen we ons geweldige seizoen een vervolg geven met nieuwe prijzen komend seizoen." Hij vertelde ook dat Bayern München uiteindelijk overstag ging. "Er was over en weer contact, want de bal lag bij hun. Zij gaven uiteindelijk de doorslag." 

Bayern München bedingt terugkoopoptie voor Amerikaanse ster

In de nieuwe overeenkomst staat ook een terugkoopoptie voor Der Rekordmeister, maar dat is zeker niet eenzelfde soort som als in het contract van Xavi Simons. Clubwatcher Rik Elfrink wist namelijk te melden dat de Duitsers over twee jaar gebruik kunnen maken van deze bedongen optie, daarvoor dienen zij echter wél een bedrag van 35 miljoen euro te betalen. In de tussentijd mag PSV Tillman aan ieder andere club slijten voor een willekeurig bedrag.

De Telegraaf deelt alle details van Tillman-contract bij PSV

In Kick-off, de podcast van De Telegraaf, komt Kapteijns aan het woord om toelichting te geven over de beweegredenen van Bayern München én de voorwaarden. "Het was al vastgelegd in de koopoptie van 12 miljoen. Bayern München kon hem een bepaalde tijd lang hem terugkopen voor een bepaald bedrag, maar daar hebben ze vanaf gezien. Bayern heeft echter wel een paar dingen bedongen."

Er is sprake van een 'matching right'. "Als Chelsea hem bijvoorbeeld voor 40 miljoen wil halen en Bayern wil dat ook bieden, dan moet hij naar Bayern. Dus ze hebben wel enige controle over hem." De beweegredenen om af te zien van een tussentijdse terugkeer is ook bekend. "Ze vinden hem nu nog niet goed genoeg voor de Bundesliga, de UEFA Champions League en voor het niveau wat zij willen halen. Ze zien wel potentie en voor PSV is het gewoon een heel goede speler", aldus Kapteijns.

Feyenoord-doelman vertrekt