PSV-aanvaller vertrekt niet ondanks interesse: 'Hoop lang te blijven'

Ondanks de vermeende interesse uit de Major League Soccer (MLS), hoeft PSV-aanvaller Hirving Lozano nog niet na te denken over een vertrek uit de lichtstad. De Mexicaan is tevreden bij de landskampioen en ontkent zelfs dat er gesprekken waren tussen zijn entourage en San Diego FC tegenover ESPN.

Lozano reageert op de geruchten

Lozano werd in april nog in verband gebracht met een move naar het Amerikaanse San Diego FC en schijnde zelfs in vergevorderde gesprekken te zijn met de club die vanaf 2025 in de MLS speelt. De aanvaller weet hier zelf niks van laat hij doorschemeren. "Ik verwacht nog lang in Europa te spelen. Ik hou van deze stad en de mensen. Hier zorgen ze goed voor me. Ik hoop hier nog lang te blijven", zegt de speler. Lozano wordt niet als enige PSV'er gelinkt met een verhuizing naar een andere club.

Moeizaam seizoen baart geen zorgen bij Lozano

Lozano had geen sleutelrol in het succesvolle seizoen van PSV, maar blijft gemotiveerd. "Uiteraard wil ik altijd honderd procent zijn en daar hard voor werken. Volgens mij heb ik bewezen dat ik een andere speler ben. Ik ben volwassener en help het team altijd. Dat laat ik denk ik altijd zien op het veld", aldus Lozano, die dit seizoen met forse concurrentie te maken heeft. Met de definitieve versterking van Malik Tillman wordt het nog taaier.

Mogelijkheid om bij PSV te spelen en naar het buitenland te gaan?

De unieke kans om bij PSV te spelen en naar het buitenland te vertrekken kan overigens ook een realiteit worden in de toekomst. De FIFA doet momenteel onderzoek naar competitiewedstrijden organiseren in andere landen. Lees hier meer over dit opmerkelijke idee.

Feyenoord-doelman vertrekt