Geen vertrouwen in toekomst Feyenoord: "Komen de oude problemen weer"

In de afgelopen jaren groeide Feyenoord onder leiding van Arne Slot uit tot een grote speler in de Eredivisie én ook in Europa. Zijn aanstaande vertrek zorgt voor vraagtekens rondom het toekomstperspectief van de Rotterdammers en Arman Asvaroglu ziet dat zéér somber in.

Asvaroglu ziet geen rol van betekenis voor Feyenoord bij vertrek van Arne Slot

De journalist van de NOS denkt namelijk dat er na het vertrek ouderwetse problemen op gaan duiken bij de stadionclub. "Als Slot gaat, stort het als een kaartenhuis in elkaar. De rol van de trainer is zo doorslaggevend", begint hij stellig. "Als je er een andere trainer neerzet en het is de verkeerde, dan komen al die oude problemen toch weer aan de oppervlakte."

Ook de zoektocht naar een geschikte opvolger is een groot prbleem volgens Asvaroglu. "Je kunt niet makkelijk de goede keuze maken als je de beste Nederlandse trainer van de laatste jaren hebt gehad. Er zijn niet veel trainers die zo goed zijn, dus elke keuze die je maakt is minder dan wat je had. Dat kan verkeerd uitpakken."

Jeroen Grueter clasht met collega

Zijn collega Jeroen Grueter ziet het totaal anders en denkt juist dat de ontwikkelingen onder Slot juist het begin zijn van de toekomst. "Hij heeft in drie jaar zo ongelofelijk veel veranderd binnen de club. Hij heeft niet alleen gezorgd voor succes - het kampioenschap, de beker en de Conference League-finale - en Feyenoord heel aansprekend voetbal laten spelen, maar hij heeft ook een enorme professionaliteit op gang gebracht. Een totale verandering van denken en van werken. Feyenoord heeft weer structureel aansluiting gevonden bij de top van Nederland."

De basis is gelegd, zo oppert de journalist. "Ze zijn natuurlijk heel afhankelijk van één persoon, maar Feyenoord heeft er wel hard aan gewerkt om die afhankelijkheid te voorkomen. Het fundament ligt er, de visie is er. Alles wat daarop gebouwd is, blijft staan. Daar gaan ze verder mee aan de slag. Er is nu veel meer dan voor Slot naar Feyenoord kwam."

Wie wordt de nieuwe trainer van Feyenoord?

In de zoektocht naar een juiste naam lijkt men op een buitenlander uit te komen, aldus clubwatcher Martijn Krabbendam. Dat liet de journalist van Voetbal International al weten en de naam van een oude bekende zingt al rond in De Kuip.

Feyenoord-doelman vertrekt