'Dest en PSV uit elkaar: Eindhovenaren slaan koopoptie over'

Sergiño Dest is volgend seizoen géén speler meer van PSV, zo melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De vleugelverdediger wordt gehuurd van FC Barcelona en de Brabanders bedongen een koopoptie, maar deze wordt niet gebruikt.

'Dest en PSV na dit seizoen uit elkaar'

Dat betekent dat er vooralsnog géén bedrag van elf miljoen euro wordt overgemaakt naar Catalonië. Dat was namelijk het bedrag dat een definitieve overstap zou moeten kosten. De Amerikaan is een absolute uitblinker in de formatie van Peter Bosz en VI weet dat PSV nog altijd van plan was hem over te nemen. 'Aan de opstelling van PSV veranderde in eerste instantie niets toen onlangs bekend werd dat Dest zijn voorste kruisband had afgescheurd', klinkt het.

Amerikaanse vleugelverdediger loopt kruisbandblessure op

Dat gebeurde namelijk op een training en dat betekent dat hem een periode van negen maanden herstellen staat te wachten. Op 13 mei wordt hij geopereerd in zijn thuisland. In een videoboodschap reageerde hij op de opgelopen blessure.  "Ik heb mijn voorste kruisband afgescheurd. Dat was heel lastig voor mij om te horen. Ik ben er voor een langere periode uit", begint hij.

"Ik word op korte termijn geopereerd en dan moet ik gaan werken aan mijn herstel. Ik weet wel dat ik er sterker uit kom, dat is een ding wat zeker is. Voor de rest is het nu hopen op het beste", aldus Dest.

Peter Bosz liet zich eerder uit over de toekomst van Dest bij PSV

In een persconferentie reageerde oefenmeester Peter Bosz al eens op zijn mening over het aanblijven van de huurling. “Als trainer wil ik hem er heel graag bijhouden. Het klikte in de manier van spelen, als mens en in de spelersgroep. Hij speelde ook gewoon goed”, zo zei hij.

Feyenoord-doelman vertrekt