De Mos over transfersom PSV'er: “In Premier League wordt dat betaald”

Aad de Mos heeft zich in Goedemorgen Eredivisie uitgelaten over een aantal sterspelers in de Eredivisie. De voormalig voetbaltrainer laat zijn licht schijnen op een eventuele transfer van Johan Bakayoko en het genoemde bedrag leidt tot gelach bij de overige tafelgasten.

Wat moet Johan Bakayoko kosten bij een transfer deze zomer?

Dit seizoen was de Rode Duivel een belangrijke pion in de succesformule van de kersverse landskampioen. Daardoor denkt De Mos dat de Brabanders fors kunnen cashen in de zomerse transferperiode. "Bakayoko gaat dadelijk voor 75 miljoen euro weg. Hij gaat echt voor heel veel weg”, waarna er gelach klinkt van zijn buren. "Volg je het internationale voetbal niet? 500 miljoen voor die Cubarsí, die stopper van Barcelona”, zegt hij overtuigd.

Guido Albers, zaakwaarnemer van beroep, snapt wél waar de gedachtegang van zijn buurman vandaan komt en noemt het bedrag verre van onrealistisch. “In de Premier League kan dat gewoon betaald worden. Honderd procent."

PSV-directie over prijskaartje van sterspeler

Marcel Brands liet zich eerder bij Studio Voetbal al uit over het bedrag dat de directie van de Eindhovenaren in het hoofd heeft. Vorige zomer klopte het Engelse Brentford aan met tientallen miljoenen, maar het uitblijven van een landstitel hield Bakayoko in Eindhoven. Dat doel is nu bereikt, waardoor er alvast gesproken wordt over het prijskaartje. "Voor 35 miljoen euro gaan we dat niet meer doen”, aldus de algemeen directeur van PSV.

Inkomende en uitgaande transfers bij PSV deze zomer

Succes gaat in de meeste gevallen gepaard met interesse vanuit het buitenland. De namen van Joey Veerman, Olivier Boscagli en Hirving Lozano worden ook genoemd in verschillende competities. Daar staan natuurlijk ook een aantal inkomende transfers tegenover, waaronder de definitieve komst van Malik Tillman. Volg hier de laatste ontwikkelingen op transfergebied bij PSV.

Feyenoord-doelman vertrekt