Noa Lang komt met opmerkelijke update over gezondheid, PSV reageert

PSV-aanvaller Noa Lang heeft niet het aantal wedstrijden gespeeld dit seizoen als hij gehoopt had. De Oranje-international onthult nu dat het mentaal geen makkelijk jaar is geweest. Zijn hamstringblessure is niet de enige oorzaak hiervan, schrijft hij nu op Instagram.

Noa Lang noemt zijn seizoen bij PSV 'geen makkelijk jaar'

De vleugelaanvaller begint zijn bericht met een dank aan de PSV-fans en noemt het kampioensfeest 'gruwelijk'. Verder geeft hij aan dat hij normaal gesproken niet het type persoon is die dit soort berichten plaatst. Hij geeft aan dat het mentaal geen makkelijk jaar is geweest. 'Elke wedstrijd was het confronterend om mijn team te zien spelen en zelf niet mee te kunnen doen door een hamstringprobleem, waar ik sinds augustus last van heb, maar door drie verkeerde diagnoses pas in januari ben achtergekomen.'

'Het probleem leek veel erger dan wat er eerst werd verteld. Dat verklaarde waarom ik elke keer, als ik dan weer minuten begon te maken, last kreeg van mijn hamstring. Er zijn fouten gemaakt, maar ik neem niemand iets kwalijk’, schrijft Lang op Instagram.

Oranje-international kampt met de ziekte van Pfeiffer

Het zware revalidatieproces van zijn hamstringblessure werd niet vereenvoudigd toen ook de ziekte van Pfeiffer bij de sterspeler werd geconstateerd. Toch probeert de 24-jarige entertainer positief te blijven. 'Maar ik ben altijd blijven lachen. Ik wil iedereen binnen PSV bedanken voor alle steun en waardering, die ik vanaf dag één krijg. PSV is een warme familieclub en ik ben dankbaar dat ik daar deel van uit mag maken.'

PSV reageert op statement Lang en kraakt woordkeuze

PSV kwam al met een reactie op de uitspraak van Lang over de verkeerde diagnoses. 'Drie verkeerde diagnoses is niet de juiste omschrijving, maar het klopt dat de keuzes van onze staf met betrekking tot Noa zijn blessure niet altijd goed hebben uitgepakt. We hebben hier verantwoordelijkheid voor genomen en daarna ook de hulp van een professor ingeschakeld.' Lang is al wel bezig met de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Feyenoord-doelman vertrekt