Hoe PSV de degradatiestrijd beïnvloedt

Kampioen PSV kiest voor opmerkelijke reis

Wie de nummer zestien van de Eredivisie wordt en dus play-offs voor de nacompetitie zal spelen, is nog niet bekend. Excelsior en RKC strijden nog om de verlossende plek vijftien. Beide kennen een lastige tegenstander met Feyenoord en PSV uit. Alleen de Eindhovenaren besluiten voor de wedstrijd vier dagen naar partyeiland Ibiza te gaan.

Het gaat om doelsaldo

Beide ploegen staan gelijk in punten. Door de overwinning van Excelsior (4-0 tegen Heracles) is het weer spannender geworden. RKC speelde namelijk met 1-1 gelijk tegen PEC Zwolle. Het verschil zit hem nu in het doelsaldo. De Waalwijkers zijn hier in het voordeel. Het gaat om drie goals. Met het moeilijke programma van de teams in de laatste speelronden is de kans dus groot dat diegene die de schade het meest beperkt, zich handhaafd. 

Kampioen PSV op vakantie

De selectie van de Eindhovenaren heeft besloten vier dagen lang naar het Spaanse eiland Ibiza te gaan. Het zorgde op de persconferentie voor een glimlach op het gezich van RKC-trainer Henk Fraser. Ook doelman Etienne Vaessen vertelde de pers dat het feest ‘zo lang mogelijk mag duren’. Spits Michiel Kramer was ook duidelijk over de vakantie van de kampioen. ,,Ik hoop dat PSV de Ibiza-trip nog een paar dagen doortrekt, ja.” Gaat dit de strijd om degradatie beïnvloeden? 

Feesten kunnen ze wel

Feesten kunnen de Eindhovenaren wel. Dat lieten ze na het behalen van het kampioenschap ook al zien. Check het hier.

Feyenoord-doelman vertrekt