Deze Eredivisieclubs spelen aankomend seizoen in Europa: Ticketverdeling

Nederland doet volop mee in Europa in seizoen 2024/2025. Dit is hoe de verdeling van de tickets er per Eredivisieclub uit ziet.

Champions League

Doordat Nederlandse clubs de laatste jaren zo goed hebben gepresteerd in de Europese competities kan niet alleen PSV zich opmaken voor een plek in de groepsfase van de Champions League, maar doet ook de nummer twee van de Eredivisie, Feyenoord, mee.

Voorronde Champions League

De nummer drie, FC Twente, wist in de laatste wedstrijd van het seizoen moeizaam te winnen van PEC Zwolle en heeft zich daarmee geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. De Tukkers moeten twee voorrondes overleven om als derde Nederlandse club een plekje in de groepsfase te bemachtigen.

Europa League

Het leek er even op dat AZ de derde plek van FC Twente zou overnemen, maar doordat de club uit Enschede toch wist te winnen van PEC Zwolle, moet AZ het doen met de vierde plek. Door de bekerwinst van Feyenoord hebben zij recht op een plek in de groepsfase van de Europa League. Omdat de Rotterdammers gekwalificeerd zijn voor de groepsfase van de Champions League, wordt deze ticket verschoven naar de nummer vier van de Eredivisie, AZ.

Tweede voorronde Europa League

Niet alleen de nummer vier, maar ook de nummer vijf van de Eredivisie heeft er baat bij dat Feyenoord de beker heeft gewonnen. Hierdoor bemachtigt Ajax een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. Ajax moet na deze ronde nog twee rondes weten te winnen om daadwerkelijk een plek in de Europa League te bemachtigen.

Tweede voorronde Conference League

Go Ahead Eagles zal in de tweede voorronde van de Conference League uitkomen. De club wist de play-offs te winnen en pakte daarmee het laatste ticket voor Europees voetbal.

Bekijk hier wanneer de voorrondes van de Europese toernooien plaatsvinden.

Feyenoord-doelman vertrekt