Update blessures Oranje: Met o.a. De Jong, Ake en meer

De voorlopige EK-selectie is inmiddels bekend, bondscoach Koeman heeft 30 namen genoteerd. Maar hoe staat het ervoor met de blessures onder de Nederlandse spelers? Voetbalflitsen komt met een overzicht.

Tegenvallers 

Marten de Roon viel in de bekerfinale tegen Juventus geblesseerd uit. Het bleek om een hamstringblessure te gaan, die hem sowieso de finale van de Europa League doet missen. Het EK is echter ook nog in gevaar, het wordt een race tegen de klok voor de middenvelder om weer op tijd fit te zijn. 

Afwezigen 

Jurriën Timber maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Arsenal. Deze droomtransfer pakte echter heel anders uit dan gehoopt voor de 22-jarige verdediger. Bij zijn debuut moest hij het veld zwaar geblesseerd verlaten. Timber liep een kruisbandblessure op. Hij mocht in april weer meetrainen met Arsenal en wist hij zelfs al te scoren voor Arsenal O21. Dit lijkt echter te laat voor de verdediger aangezien Koeman hem niet heeft opgenomen in de voorlopige selectie. 

Voor Quilindschy Hartman is het zeker dat hij niet op het EK zal spelen. Hij liep kortgeleden in een duel tegen FC Utrecht een zware knieblessure op die een streep zette door de rest van zijn seizoen. 

Mats Wieffer liep een bovenbeenblessure op die hem de bekerfinale heeft doen missen. De middenvelder van Feyenoord komt dit seizoen in de Eredivisie sowieso niet meer in actie. Dit heeft als gevolg dat ook de 24-jarige middenvelder niet bij de 30 namen zit. 

Noa Lang begon het seizoen aardig met vier goals en een assist in zijn eerste 11 wedstrijden in de eredivisie. Begin dit jaar ging het echter mis tegen Almere City. Het bleek om een hamstringblessure te gaan die de Nederlander nog steeds langs de kant houdt. Lang zal dit seizoen niet meer in actie komen en heeft door gebrek aan minuten ook de selectie moeten missen. 

Sven Botman maakte ook geen kans meer op een oproep nadat hij geblesseerd raakte aan zijn kruisband. Dit gebeurde in maart en zette een streep door zijn seizoen en kansen op het EK. 

Kortdurende blessures 

Nathan Aké was net terug van een blessure toen het na vijf wedstrijden wéér mis ging na 22 minuten tegen Fulham. De linksback heeft last van zijn rechtervoet, maar de blessure is nog niet helemaal duidelijk. Aké is een van de 30 namen op het lijstje van Koeman en normaal gesproken een vaste waarde voor de bondscoach. De laatste wedstrijd van Manchester City zat de Nederlander op de bank wat zou kunnen betekenen dat het meevalt. En nog belangrijker, dat Aké weer op tijd fit is voor het EK. 

Is Frenkie de Jong op tijd fit?

Misschien wel de belangrijkste voor het Nederlands elftal is Frenkie de Jong. De middenvelder moest in het verloren duel met Real Madrid (3-2), het veld per brancard verlaten. FC Barcelona kwam vervolgens met een update rond de blessure van De Jong: Een verstuikte enkel. Ronald Koeman gaf weken later vervolgens een update aan ESPN. "Als je het over Frenkie de Jong hebt, is het pas het beginstadium natuurlijk. De verwachting is wel dat hij fit kan zijn als alles goed verloopt." De Nederlander is nog steeds uit de roulatie maar is desondanks opgenomen in de voorlopige selectie. 

Deadline definitieve selectie EK 2024

Ronald Koeman heeft nog even tijd om zijn definitieve selectie samen te stellen. Lees hier wanneer de deadline voor het aanleveren van de selectie is.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt