'Oude man' Daley Blind gesloopt na #gaeaja: "Apart dat hij altijd speelt"

Ajax verloor zondagavond met 2-1 van Go Ahead Eagles en diverse spelers zakten door het ijs, onder wie Daley Blind. Theo Janssen is in Studio Voetbal kritisch na het optreden van de routinier. Janssen neemt de linksback van Ajax als voorbeeld voor wat er precies aan schortte bij de Amsterdammers. 

"De rol van Blind was opvallend. Ik vond hem heel slecht spelen, dat had vooral te maken met bereidheid. Hij laat gewoon zijn man lopen, gaat er niet vol achteraan. Hij sjokt er echt achteraan. Dat was Ajax vandaag. Ze waren overal een stapje te laat en gingen er niet volledig voor. Ze dachten: het komt wel goed."

Het wegvallen van Jurriën Timber maakte het probleem alleen maar groter: "Normaal lost Timber veel op, maar die viel tegen Go Ahead met een lichte blessure weg. Dan komen ze echt in de problemen. Dat heeft er mee te maken dat de backs veel te hoog spelen."

'Oude man'

Rafael van der Vaart vindt dat het zo langzamerhand tijd wordt dat Blind op de bank belandt: "Blind is een heerlijke speler voor een trainer, want hij kan overal spelen. Maar hij is op geen enkele positie de beste. Hij ziet er soms wel een beetje als een oude man uit. Ik vind het wel apart dat hij altijd speelt. Als je minder in vorm bent, dan zit je er toch even naast? Daar is niks ergs aan."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Go Ahead - Ajax’

Schmidt gaat voor derde bekerwinst in loopbaan: "Ik won hem al in Oostenrijk en China en nu hoop ik natuurlijk dat ik die derde ook win"

Terugblik: Hoe Go Ahead Eagles 34 jaar geleden (ook) won van Ajax

Ajax-fans vragen zich af: 'Hoelang blijft Ten Hag Blind hand boven het hoofd houden?'

Cijfers Go Ahead-Eagles Ajax; dikke onvoldoende ploeg Ten Hag

Samenvattingen: AZ-Feyenoord (2-1), Sparta-PSV (1-2) en Eagles-Ajax 2-1

VIDEO GOAL: Go Ahead Eagles - Ajax 2-0 (Philippe Rommens)

VIDEO GOAL: Go Ahead Eagles - Ajax 1-0 (Inigo Cordoba)