Boskamp reageert op tragische overlijden kleinzoon

Jan Boskamp was tot voor kort bijna wekelijks op televisie te zien. Daar kwam begin november plotseling verandering in. "Eigenlijk zou Jan er zitten, maar die zit er helaas niet", sprak Veronica Inside-host Wilfred Genee destijds aan het begin van een uitzending van Veronica Inside. 

Eerder al werd bekend dat een kleinzoon Jan Boskamp op 19-jarige leeftijd overleden was.  In Het Belang van Limburg reageert Boskamp daar nu op.  "Je probeert niet te veel aan dit drama te denken. 2 maanden was ik niet op tv geweest. Ik had een tijdje geen voetbal gekeken, maar de liefde voor het spelletje is niet verdwenen."

Boskamp probeert de draad langzaam maar zeker weer op te pakken. Zo is de voetbalanalist, die in België woont, vorige week voor het eerst naar Nederland gegaan ’om wat vrienden te bezoeken’. „En ik heb Frank Raes (een Belgisch sportjournalist, red.) beloofd dat ik er dinsdag bij ga zijn als hij zijn laatste Extra Time-uitzending zal presenteren. Zoals ik me nu – op dit moment – voel, zal ik erbij zijn. Maar als het niet gaat, blijf ik thuis. Je kan daar niet gaan zitten en niks zeggen, toch?”

Boskamp was regelmatig te gast bij Veronica Inside, maar dat programma is recentelijk gestopt. Genee gaat begin januari met Johan Derksen en René van der Gijp een dagelijkse talkshow maken (VI Vandaag), onduidelijk is of Boskamp daar ook eens aan zal schuiven. Verder treedt de oud-Feyenoorder veelvoudig als analist op bij RTL7 tijdens Champions League-avonden.