Wenger weigert titel uit hoofd te zetten en sneert naar Arsenal-fans: ''Ze moeten achter het team gaan staan''

Wenger weigert titel uit hoofd te zetten en sneert naar Arsenal-fans: ''Ze moeten achter het team gaan staan''

Arsène Wenger weigert de titel uit zijn hoofd te zetten. De trainer van Arsenal vindt ook dat de fans meer achter het team moeten staan.

''Onze fans hebben hoge verwachtingen, zoals ik die ook heb,'' aldus de oefenmeester tegenover de BBC. ''Maar ik kan me niet voorstellen dat je tot afgelopen dinsdag (31 januari, red) supporter was en nu niet meer, dat klopt niet. Bij andere clubs, Manchester United, Manchester City en Liverpool, heeft men ook hoge verwachtingen en een grote historie. De fans moeten juist achter het team staan, anders hebben we geen kans.''

De Fransman is meer te spreken over de fans van Tottenham Hotspur: ''Bij Tottenham staat iedereen ook achter de ploeg en dat hebben wij ook nodig. Zelfs na twee teleurstellende resultaten wil ik dat de fans achter de ploeg gaan staan. Ze moeten focussen op wat we goed doen. Vorige week dinsdag waren het geweldige spelers en nu zijn het nog steeds geweldige spelers.'' De ploeg van Wenger verloor namelijk vorige week dinsdag in eigen huis met 1-2 van Watford.

Koploper Chelsea staat momenteel 12 punten voor op Arsenal, maar Wenger wil de titel nog niet uit zijn hoofd zetten: ''Natuurlijk heeft Chelsea vanwege die voorsprong wel een enorm voordeel. Maar het is pas over als het écht over is. Zelfs als de media denken dat het afgelopen is, doe ik dat nog niet. Zo moeten we niet denken,'' vindt Wenger.