FC Twente treft mogelijk Tadic, AZ naar Noorwegen of Portugal in vierde voorronde Conference League

FC Twente overleefde in de tweede voorronde de storm van het Zweedse Hammarby IF en het Europese avontuur van AZ van komend seizoen moet nog gaan beginnen. De Tukkers en de Alkmaarders zijn maandagmiddag alvast gekoppeld aan een mogelijke tegenstander in de play-offs van de UEFA Conference League.

Voor de ploeg van trainer Pascal Jansen wacht eerst een tweeluik met een ploeg uit Andorra. De nummer drie van de competitie uit het desbetreffende land is FC Santa Coloma en zal de opponent worden op donderdag 10 en 17 augustus. Mochten de Nederlanders over twee wedstrijden het sterkste zijn, wacht een affiche met FC Arouca uit Portugal of SK Brann uit Noorwegen. De Alkmaarders beginnen met een thuiswedstrijd.

FC Twente gaat het na het beladen tweeluik met Hammarby IF op jacht naar de groepsfase van de UEFA Conference League. Riga FC uit Letland is de verrassende opponent in de derde voorronde. In Nyon werd de ploeg van Joseph Oosting gekoppeld aan de winnaar van het duel tussen Fenerbahçe en NK Maribor voor de vierde en laatste voorronde van het kwalificatietoernooi.