Transferupdate Ajax: ‘Toptalent Juventus op radar', Reiziger terug op oude nest

Het gonst van de geruchten en clubs doen al vroeg in de transferperiode zaken. Wat zijn de laatste geruchten en berichten over de aan- en verkopen van Ajax?

Reiziger nieuwe trainer Jong Ajax

Michael Reiziger is aangesteld als nieuwe trainer van Jong Ajax. De coach komt over van Sparta, waar hij assistent was van hoofdtrainer Alex Pastoor. Reiziger stond tussen 1990 en 1996 als speler onder contract bij Ajax. In die periode won hij onder meer de Champions League en de Wereldbeker voor Clubteams (1995). Reiziger volgt de tot hoofdtrainer gepromoveerde Marcel Keizer op en tekent een contract voor twee jaar in Amsterdam.

‘Ajax denkt aan Juve-talent Mois Kean’

Mois Kean werd onlangs in verband gebracht met PEC Zwolle, maar ook Ajax zou het toptalent van Juventus graag inlijven. Dat meldt Corriere Dello Sport. De Italiaans-Ivoriaanse aanvaller is pas zeventien jaar oud, maar speelde al enkele wedstrijden in de hoofdmacht van De Oude Dame. Kean is overigens niet te koop; het zou gaan om een huurperiode van één jaar. In Amsterdam zou hij de opvolger kunnen worden van de vertrokken Bertrand Traoré.

Skills-video van Kean:

Tete niet naar Inter

Ajax bereikte recentelijk al een akkoord met Galatasaray over Kenny Tete, maar ook Internazionale meldde zich voor de rechtsback in Amsterdam. Tete maakte vooralsnog geen haast met tekenen bij de Turkse topclub; hij wilde andere kansen afwachten. Die leek er te komen, want Tete zag de Serie A wel zetten. Inter wilde weliswaar voldoen aan de vraagprijs van drie à vier miljoen euro, maar de Italianen trokken zich na een bedenktijd van 48 uur toch nog terug, aldus Sky Italia. Tekent de geboren Amsterdammer na het afhaken van Inter straks alsnog in Istanbul?

Voor een compleet overzicht van alle afgeronde transfers, check hier de Done Deals.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers