Transfergeruchten: Oud-Ajacied Van Rhijn in belangstelling van Feyenoord, Dembélé naar Barcelona

Transfergeruchten: Oud-Ajacied Van Rhijn in belangstelling van Feyenoord, Dembélé naar Barcelona

Lees tussen 1 juni en 31 augustus dagelijks de Voetbalflitsen Transfergeruchten, een overzicht van de belangrijkste en meest spraakmakende geruchten op de transfermarkt in binnen- en buitenland.
Lees hier de vorige Voetbalflitsen Transfergeruchten.

Eredivisie:

  • Feyenoord houdt rekening met een vertrek van Rick Karsdorp en is om die reden op zoek naar een rechtsback. Oud-Ajacied Ricardo van Rhijn is één van de mogelijke opvolgers van Karsdorp. Volgens Walfoot wil de verdediger alweer vertrekken bij Club Brugge. Deze zomer kwam hij over van Ajax, maar van Rhijn lijkt nu al uit de gratie te zijn geraakt in Brugge.
  • ​De 27-jarige Poolse verdediger Mateusz Klich vertrekt mogelijk na een seizoen al bij FC Twente. Leeds United is volgens Tubantia geïnteresseerd in de Pool. FC Twente zou al een bod hebben afgeslagen. maar de verwachting is dat Leeds terugkomt met een verbeterd aanbod op de oud-verdediger van PEC. Klich kwam afgelopen zomer over van het Duitse Kaiserslautern.
  • Nacer Barazite kan zijn carrière voortzetten in Turkije. Lions de l'Atlas meldt dat onder andere Galatasaray interesse heeft in de middenvelder. De 27-jarige Barazite heeft een aflopend contract bij FC Utrecht en is dus transfervrij op te halen.Volgens het Algemeen Dagblad heeft ook Kasimpasa interesse in Barazite.

Bekijk hier de Done Deals uit de Eredivisie!

Buitenland:

  • De kans blijft dat Peter Bosz deze zomer nog Ousmane Dembélé kwijtraakt. FC Barcelona wil de jonge aanvaller volgens BILD graag toevoegen aan haar selectie. De 20-jarige dribbelaar moet zo'n negentig miljoen euro kosten. Zijn huidige club Borussia Dortmund nam de Fransman een jaar geleden voor maar vijftien miljoen euro over van Stade Rennes. Dat bleek een koopje, want Dembélé beleefde een superseizoen in Dortmund. In 49 wedstrijden scoorde hij tien keer en gaf hij ook nog eens 21 assists.
  • Bij welke club de toekomst van Ola John ligt blijft vooralsnog een raadsel. Fox Sports meldde dinsdagmiddag dat de aanvaller al een akkoord had bereikt met de Spaanse club Deportivo La Coruña, maar kwam daar later op terug. De 25-jarige linksbuiten geniet ook interesse van Feyenoord. Naar verluidt vraagt Benfica 3,3 miljoen euro voor John.
  • De laatste weken is AC Milan druk bezig om versterkingen voor volgend seizoen te regelen. De Rossoneri presenteerden in de afgelopen weken vier nieuwe aankopen. James Rodríguez moet de volgende aanwinst worden voor de Italianen. De middenvelder van Real Madrid is geen onbetwiste basisspeler onder Zinédine Zidane en zou hij denken aan een vertrek. Volgens La Gazzetta dello Sport is AC Milan van plan om hem wel een grote rol in het team aan te bieden.