'Van Persie tekent tweejarig contract als hoofdtrainer'

Robin van Persie heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, als de aankomende hoofdtrainer van sc Heerenveen. Dit nieuws is door verschillende bronnen, waaronder de Leeuwarder Courant en het Algemeen Dagblad, bevestigd.

Van Persie tekent tot 2026 bij Heerenveen

De voormalige jeugdtrainer van Feyenoord zal spoedig een overeenkomst tekenen die hem tot 2026 aan de Friese club verbindt. Volgens berichtgeving van het Algemeen Dagblad heeft Van Persie een aanbod van Feyenoord om in de jeugdsectie actief te blijven naast zich neergelegd.

Nieuw contract Feyenoord naast zich neergelegd

Zijn motivatie om als hoofdtrainer ervaring op te doen, leidde hem naar deze nieuwe uitdaging bij sc Heerenveen. Hoewel Feyenoord hem niet overwoog als opvolger van Arne Slot, bood sc Heerenveen Van Persie wel deze kans. Sinds zijn afscheid van het professionele voetbal in 2019 heeft Van Persie bij Feyenoord aanzienlijke ervaring opgedaan als trainer.

Van Persie volgt bij Heerenveen Kees van Wonderen op

Hij heeft verschillende rollen vervuld, waaronder die van spitsentrainer en het coachen van het Feyenoord Onder 18-team, dat zelfs deelnam aan de Youth League, het equivalent van de Champions League voor jeugdteams. Hoewel Feyenoord hoopte dat Van Persie zijn traject binnen de club zou voortzetten en hem wilde laten doorstromen naar het Onder 21-elftal, heeft de 40-jarige Rotterdammer ervoor gekozen om in te gaan op het aanbod van sc Heerenveen. Hier zal hij de vertrekkende Kees van Wonderen opvolgen.

Bekijk op FCVideo: 10 trainers die Arne Slot kunnen opvolgen bij Feyenoord

Feyenoord-doelman vertrekt