Witte rook op komt: 'PSV raakt aanvaller definitief kwijt aan de MLS'

PSV raakt aanvaller Hirving Lozano in januari 2025 kwijt. Hij staat op het punt om zijn carrière voort te zetten in de Major League Soccer (MLS), zo melden ESPN en later ook Fabrizio Romano. San Diego FC zou eerder al vergevorderde gesprekken hebben gevoerd met de PSV-aanvaller en een transfer lijkt dichtbij. 

Transfer Lozano naar MLS 

De overgang van Lozano zal dus mogelijk al gaan plaatsvinden tijdens de zomer, in plaats van de eerder genoemde wintertransferperiode. PSV hoopt naar verluidt op een transfersom van meer dan elf miljoen euro. San Diego FC zal vanaf 2025 in de MLS spelen. De club is momenteel bezig met het samenstellen van hun team. Een deal zou volgens The Athletic snel rond kunnen zijn. Zo hoopt San Diego de Mexicaan vóór eind juni officieel binnen te halen. 

Wintertransfer  

Het gaat om een wintertransfer, omdat San Diego nog niet in de MLS speelt. Dit betekent dat Lozano de eerste helft van het nieuwe seizoen nog voor PSV zou spelen, voordat hij in 2025 naar de Verenigde Staten vertrekt. Vanaf dan komt de club namelijk uit op het hoogste niveau. Lozano werd in de zomer van 2023 nog voor een bedrag van 12 miljoen euro naar Eindhoven gehaald, maar kende een moeizaam seizoen bij PSV. Het is geen geheim dat clubs uit de MLS al langere tijd de zinnen op Lozano hebben gezet.

Feyenoord-doelman vertrekt