'Veerman kan je zo neerzetten bij Real Madrid als vervanger van Kroos'

Als het aan Arnold Mühren ligt, dan gaat Joey Veerman een gouden toekomst tegemoet. De oud-voetballer van onder meer Ajax en Manchester United ziet in Veerman de geschikte middenvelder voor Real Madrid.

Na het komende EK gaat Toni Kroos namelijk met voetbalpensioen en komt er een plek vrij op het middenveld van Real Madrid. De grote schoenen van Kroos kunnen volgens Mühren ideaal opgevuld worden door Veerman. "Kroos is gestopt bij Real Madrid. Daar kun je zo Veerman neerzetten. Die ballen die Kroos geeft, kan hij ook geven. Hij stuurt die sneltreinen voorin zo weg", stelt Mühren bij de NOS. "Helemaal nu er met Kylian Mbappé nog een bijkomt", doelend op de aangekondigde transfer van de Fransman naar Madrid.

In zijn lofzang pleit Mühren dan ook voor een basisplaats voor Veerman in Oranje. "Er is geen Nederlander die de ballen zo neer kan leggen als Veerman. Ook (Frenkie red.) de Jong niet", is de 73-jarige Volendammer van mening. Volgens Mühren geldt Veerman ook als een wapen voor de standaardsituaties. "Net als De Jong kan hij aan het begin van een aanval staat. Niet alleen dat, maar hij scoort ook nog eens en is gevaarlijk met vrije trappen en corners", aldus Mühren.

Bij een goed EK komende zomer, bestaat er een reële kans dat PSV afscheid moet nemen van Veerman. De middenvelder aast zelf op een volgende stap, waardoor de Eindhovenaren al op zoek zijn naar een geschikte opvolger.

Feyenoord-doelman vertrekt