Scenario's: Dit wordt het mogelijke kampioensduel van PSV

Na de komende speelroonde zijn er nog maar drie wedstrijden te gaan in de Eredivisie. PSV kan zich in Friesland al kronen tot landskampioen, maar heeft daar een overwinning voor nodig én een misstap van Feyenoord, dat op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles.

Wanneer kan PSV de schaal omhoog houden?

Peter Bosz stevent af op zijn eerste kampipenschap als hoofdtrainer op het hoogste niveau. De huidige voorsprong op de Rotterdamse achtervolgers bedraagt negen punten en er zijn nog vier competitieduels te spelen. Ook het doelsaldo is ruimschoots in het voordeel van de Brabanders, want in vergelijking met Feyenoord scoorden zij achttien keer meer én kregen er ook nog eens zes minder tegen. Dat betekent dat de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, op 25 april, de beslissing kan brengen.

Op deze datum kan PSV definitief kampioen worden

Feyenoord heeft minimaal een resultaat nodig dat gelijk is aan PSV. Alleen dan wordt de strijd nog niet beslist in de 30e speelronde van de Eredivisie. Mocht het resultaat bij Go Ahead Eagles-Feyenoord niet in het voordeel van de Eindhovenaren zijn, is zondagmiddag 5 mei de volgende mogelijkheid om een feestje te vieren. Dat is in een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Resterend programma PSV en Feyenoord

In het meest bijzondere scenario is het nog altijd mogelijk dat de stadionclub voor het tweede seizoen achtereenvolgend kampioen wordt. Bekijk hier: het resterende programma van PSV en Feyenoord dit seizoen.

Wanneer wordt PSV gehuldigd?

De gemeente Eindhoven heeft al kenbaar gemaakt dat de huldiging hoe dan ook op een maandag na de kampioenswedstrijd is. In het geval van een landstitel na een bezoek aan Heerenveen is dat op maandag 29 april, anders wordt het maandag 6 mei.

Scenario's

Afhankelijk van de resultaten in de komende wedstrijden kunnen de scenario's voortdurend veranderen. Eén ding staat echter vast: PSV beleeft een recordseizoen, waarin tegen NEC pas hun eerste competitienederlaag leden. De ploeg van Peter Bosz kan enkel nog het beste record ooit evenaren en 93 punten verzamelen na 34 speelrondes, daarvoor moet er nog wel vier keer gewonnen worden.

Bekijk hier de huidige stand van zaken!

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt