Update: Sergiño Dest scheurt voorste kruisband, transfer in gevaar?

Terwijl Nederland langzaam voorsorteert op de Bekerfinale is er slecht nieuws uit PSV. Smaakmaker Sergino Dest heeft tijdens de training op zaterdag 20 april een zware knieblessure opgelopen. Er is nog geen verwachte hersteltermijn, maar PSV-watcher Rick Elferink vreest dat het einde seizoen is voor de PSV-smaakmaker.

Hoe erg is de blessure van Sergino Dest?

Eerder deelde PSV via eigen kanalen dat Dest tijdens de training een ongelukkige actie had gemaakt en daardoor met een blessure de strijd vroegtijdig moest staken. Een aantal dagen later meldt clubwatcher Rik Elfrink dat het gat om een afgescheurde voorste knieband, waardoor de linksback langdurig is uitgeschakeld. Daarmee is het duidelijk dat de Amerikaanse huurling in 2024 niet meer in actie gaat komen voor PSV. 

Ook transfer Sergino Dest in gevaar?

Hoewel Dest zelf nog geen voorkeur uitgesproken had, was het duidelijk dat PSV de FC Barcelona-huurling definitief in wilde lijven, al waren de Eindhovenaren op koopjesjacht voor Sergino Dest. Er werd gespeculeerd over een bedrag rond de tien miljoen euro, maar dat lijkt op het oof een fors bedrag voor een speler met een kruisbandblessure. Het is vooralsnog onbekend of de Catalanen bereid zijn te zakken en of de Brabanders het zien zitten om verder te gaan met Dest.

Feyenoord-doelman vertrekt