Van Davids tot De Bilde: tien (oud-)voetballers met losse handjes

Antony is deze dagen meer in het nieuws door zijn gedrag buiten het veld, dan zijn acties op het gras. Eerder werd de Braziliaan al beschuldigd van mishandeling en aangeklaagd van huiselijk geweld en bedreiging. Er zouden rond de twee in totaal vier incidenten hebben plaatsgevonden. Deze Braziliaanse aanvaller is niet de eerste voetballer die verdacht wordt van geweld. Voetbalflitsen licht tien (oud-)spelers met losse handjes uit.

Mason Greenwood werd een jaar geleden opgepakt, omdat hij verdacht werd van verkrachting, mishandeling, bedreiging en emotioneel -en psychisch misbruik van en ex-vriendin. Alle aanklachten zijn inmiddels ingetrokken en na veel commotie vertrok de aanvaller op huurbasis naar Getafe.

Gilles de Bilde verscheen in 2011 voor de rechtbank naar aanleiding van geweld tegen zijn echtgenote en dochter tussen december 2009 en juni 2010. De oud-voetballer kreeg van de rechtbank een celstraf van één jaar met uitstel.

In juni 2010 werd Bruno Souza gearresteerd voor de verdwijning van zijn ex-vriendin Eliza Samudio. De voormalig doelman uit Brazilië werd drie jaar later veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 jaar. Souza heeft Samudio na de moord aan stukken gesneden en aan de honden gevoerd. 

Souleymane Youla kreeg in september 2013 een celstraf van zes maanden en een boete van 550 euro wegens geweld tegen zijn ex-vrouw. De aanvaller uit Guinee werd schuldig bevonden aan het slaan van zijn voormalig partner. Youla moest bovendien een vorming van geweldbeheersing volgen. 

In de zomer van 2014 werd Gerald Vanenburg veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar. De oud-PSV’er kreeg bovendien een proeftijd van twee jaar. Volgens de rechtbank zou Vanenburg zijn ex-vrouw hebben bedreigd. "Ik maak je af", riep hij tegen zijn toenmalige vrouw. 

Edgar Davids is tweemaal in verband gebracht met mishandeling. In 2002 deed zijn ex-vriendin aangifte van huiselijk geweld. De zaak werd uiteindelijk geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs. Acht jaar later werd opnieuw aangifte gedaan tegen Davids. De oud-Ajacied zou een vrouw destijds meerdere keren hebben geslagen in bioscoop Tuschinski. Na een woordenwisseling over de zitplaatsen zou Davids de vrouw onder meer een klap in haar gezicht hebben gegeven. 

Jérôme Boateng kreeg in september 2021 te horen dat hij een boete van 1,8 miljoen euro moest betalen voor huiselijk geweld. De Duitse verdediger zou zijn voormalige vriendin tijdens een vakantie in 2018 hebben mishandeld. De desbetreffende dame liep bij de ruzie lichamelijk letsel op. 

Johan Derksen maakte in VI Oranje Blijft Thuis, in juni 2018, bekend dat Quincy Promes door de Spaanse politie was opgepakt op Ibiza, nadat hij zijn vriendin zou hebben geslagen tijdens een heftige ruzie. Na de bekendmaking van Derksen is het rustig gebleven rondom de zaak-Promes. 

In april 2021 werd bekend dat de Duitse politie het huis van Youssoufa Moukoko is binnengevallen. Het talent van Borussia Dortmund zou zijn ex-vriendin hebben opgesloten na een ruzie. De dame in kwestie heeft besloten geen aanklacht in te dienen. De politie besloot het incident wél te onderzoeken. 

Lucas Hernández werd in 2017 opgepakt wegens huiselijk geweld. De toenmalige verdediger van Atlético Madrid zou midden in de nacht dronken zijn thuisgekomen zijn vriendin hebben aangevallen. Hernández heeft destijds enkele uren in de cel doorgebracht, omdat hij een contactverbod negeerde.