Fans, spelers en bekende personen doneren aan Vitesse: Overzicht

Vitesse verkeert in zwaar weer en besloot een crowdfundingsactie op te zetten om geld in te zamelen voor het te betalen bedrag aan de KNVB. Daarnaast staat de gehele spelersgroep van de club, salaris af om Vitesse te helpen.

Spelers Vitesse staan salaris af

Op de clubsite van Vitesse spreekt aanvoerder Marco van Ginkel over de situatie waarin de club verkeert, en hoe hij wil helpen. 'Het is echt bizar hoe Vitesse leeft momenteel', vertelt Van Ginkel. 'Vanuit alle hoeken en gaten komen de donaties binnen. Ook wij als groep kunnen natuurlijk niet achterblijven. Daarom hebben wij vandaag met zijn allen besloten om een salarisoffer te doen richting de club. Zo hopen wij ook een mooie bijdrage te leveren. Op naar de twee miljoen!'

Deze spelers doneerden aan Vitesse

Loïs Openda, Wilfried Bony en Guram Kashia zijn slechts drie van de oud-spelers van de club die een donatie overmaakten naar Vitesse. Daarnaast maakten naast Ronald Koeman en Pascal Jansen, ook een aantal oud-stafleden geld over naar de club uit Arnhem.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Steun uit onverwachte hoek: Hartman, Woerts en Parry

Naast een hoop voetbalfans van clubs uit binnen- en buitenland, krijgt Vitesse ook steun van bekende personen als Chris Woerts. Op X liet hij weten 500 euro te hebben overgemaakt naar de club. Ook Feyenoord-speler Quillindschy Hartman maakte in de reacties onder een bericht van Vitesse, bekend te hebben gedoneerd. De Amerikaanse investeerder, die mede verantwoordelijk is voor de slechte situatie van de club uit Arnhem, liet op X zien dat hij een donatie overmaakte.

Deze profclubs gingen failliet

Vitesse dreigt zich aan te sluiten bij een rijtje voetbalclubs die ook hun proflicentie verloren. Deze professionele voetbalclubs gingen failliet in Nederland.

Feyenoord-doelman vertrekt