Transfertarget PSV reageert op geruchten: "Mooie club, zeker eervol"

Het successeizoen van PSV nadert zijn einde en met nog drie speelrondes op het programma in de Eredivisie richten de pijlen zich ook alvast op in- en uitgaande transfers. Ryan Flamingo, volgens nationale media een speler op het wensenlijstje van de Brabanders, reageert op het nieuws.

De Nederlander is nog altijd eigendom van het Italiaanse Sassuolo. In de transferzomer van 2022 huurde Vitesse hem van de Serie A-club en dat wierp zijn vruchten af. Daardoor kwam ook FC Utrecht bij de Italianen in de lucht en zij profiteren dit seizoen van zijn diensten. De marktwaarde van Flamingo wordt door Transfermarkt geschat op een bedrag van drie miljoen euro en voor dat bedrag kan PSV toeslaan.

Gewilde middenvelder vertelt over gewenste route naar Europese top

In een eerder stadium blikte de huurling al vooruit op een zomer vol berichtgeving over een eventuele transfer. Over zijn voorkeur is hij zeker niet mysterieus, want Flamingo wil eerst de top van de Eredivisie bestormen. "Het moet stap voor stap en die stappen moeten rustig zijn, niet te groot. Daarom wil ik liever niet naar het buitenland, tenzij er iets aantrekkelijks komt en je het gevoel hebt dat je alles kan gaan spelen", begint hij zijn uitleg.

"Zoveel mogelijk spelen, want dan gaat vanzelf je waarde omhoog. De ideale route voor mij is om veel wedstrijden in Nederland af te werken, om dan naar de subtop in het buitenland te gaan en uiteindelijk in de absolute top te eindigen."

Ryan Flamingo reageert op vermeende interesse van PSV

In gesprek met De Telegraaf vertelt hij nuchter over de impact van deze berichtgeving, omdat hij naar eigen zeggen eerst goed wil afsluiten in de Domstad. "Het is leuk om te horen. PSV is een heel mooie club. Het is zeker eervol, maar ik wil me nu concentreren op de laatste wedstrijden van het seizoen, waarin ik met FC Utrecht Europees voetbal wil halen", benadrukt hij. "Het is fijn dat mijn vader en zaakwaarnemers me er niet bij betrekken en me op het voetbal laten focussen." Voor één PSV'er lijkt het avontuur juist te gaan eindigen.

Feyenoord-doelman vertrekt