Speelschema Play-Offs Europees voetbal Eredivisie

Het  seizoen 2023/2024 zit er op. PSV is kampioen geworden, terwijl Feyenoord plek twee wist veilig te stellen en FC Twente, boven AZ, eindigde als nummer drie. Nummer vijf Ajax ontliep de play-offs, terwijl de nummers zes tot en met negen zich kwalificeerden voor de play-offs om Europees voetbal. Dit is het speelschema van de play-offs om Europees voetbal in de Eredivisie. 

Hoe is de verdeling voor Europese tickets in de Eredivisie? 

Voor het komende seizoen zijn er in de Eredivisie zes kansen op Europese tickets. De kampioen en de nummer twee zullen rechtstreeks worden toegelaten tot de groepsfase van de Champions League, terwijl de derde plek een kans krijgt in de voorrondes van het miljardenbal. De vierde plaats garandeert een plek in de groepsfase van de Europa League. Doordat Feyenoord de KNVB Beker won, kreeg nummer vijf nu een kaartje voor de tweede vooronde van de Europa League. De teams op de zesde tot en met de negende plaats zullen strijden in de play-offs voor een kans om deel te nemen aan de tweede voorronde van de Conference League.

Winst KNVB Beker Feyenoord zorgt voor nieuwe situatie

Op dit moment staat Feyenoord tweede in de Eredivisie en wonnen ze de KNVB Beker. Dit betekent dat Feyenoord het Europese ticket dat ze op basis van de ranglijst Eredivisie 2023-24 verdienen (groepsfase Champions League), krijgen.

Nummer 5 Eredivisie hoeft geen play-offs te spelen

Het ticket voor de groepsfase van de UEFA Europa League is doorgeschoven naar de nummer vier op de ranglijst. De nummer vijf zal plaatste zich voor de tweede voorronde van Europa League en de nummers zes tot en met negen spelen de Eredivisie play-offs 2023-2024 om het ticket voor de voorrondes van de Conference League.

Virtueel schema play-offs Europees voetbal Eredivisie 

Halve finales 23 mei 

18:45 uur: A. N.E.C. Nijmegen - Go Ahead Eagles (1-2)

21:00 uur: B. FC Utrecht - Sparta Rotterdam (3-1)

Finale 26 mei 

18:00 uur: FC Utrecht – Go Ahead Eagles

Play-offs voor promotie/degradatie

Het schema van de play-offs voor promotie/degradatie kun je hier bekijken

Feyenoord-doelman vertrekt