Wie is Brian Priske, de nieuwe trainer van Feyenoord?

Brian Priske is aangesteld als de nieuwe trainer van Feyenoord. De Deen komt over van Sparta Praag. Dit naar verluidt voor een som van zo'n 1,7 miljoen euro. Maar wie is dit nieuwe gezicht in De Kuip?

Wie is Brian Priske?

Brian Priske wordt op 14 mei 1977 geboren in Horsens, Denemarken. Als speler begint in 1996  hij zijn voetbalcarrière op de rechtsachter positie bij AC Horsens. Later komt Priske uit voor een aantal andere Deense teams. Zijn avontuur krijgt een vervolg in België, bij KRC Genk en Club Brugge. Ook speelt Priske een jaar in Noorwegen bij IK Start en een jaar in Engeland bij Porsmouth FC. Hij stopt met voetballen in 2011. In toaal speelt  Priske 444 wedstrijden op het hoogste niveau en is hierin tien keer trefzeker. De Deen komt 24 keer uit voor het nationale team. 

Waar heeft Brian Priske getraind? 

Brian Priske begint zijn trainerscarrière als hoofdtrainer bij FC Midtjylland in 2019. Dit nadat hij een aantal jaren als assistent-trainer werkzaam was. In de zomer van 2021 vertrekt Priske naar België. Daar neemt hij Royal Antwerp FC onder zijn hoede . Na één seizoen vertrekt de trainer naar Sparta Praag. Hier is hij tot de zomer van 2024 werkzaam. Priske staat bekend als een coach die graag aanvallend voetbal speelt en dit voornamelijk in een 3-4-3-opstelling doet. Met FC Midtjylland wordt hij één keer kampioen in Denemarken en met Sparta Praag wint hij twee seizoenen op rij de landstitel in Tsjechië.

Spreekt Brian Priske een woordje Nederlands?

In zijn tijd in België werkt Priske aardig aan zijn Nederlands, zo is te zien op een interview tussen hem en zijn oud-werkgever Royal Antwerp FC.

(Tekst gaat verder onder de video)

Gaat Priske met Feyenoord spelers aantrekken?

Nu Feyenoord haar nieuwe trainer eindelijk binnen heeft, kan de club de transfermarkt op. Zo zijn er een aantal spelers die verkocht kunnen worden en wil de club nieuwe versterkingen halen. Lees hier alles over de actuele transfergeruchten van Feyenoord.

Feyenoord-doelman vertrekt