Wijnaldum looft Slot: ‘Van niveau Klopp en Mourinho’

Georginio Wijnaldum heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad gesproken over de komst van Arne Slot bij Liverpool. De oud-speler van Feyenoord is goed te spreken over de manier waarop Slot te werk gaat. 

Wijnaldum over Slot 

Wijnaldum trainde even mee bij Feyenoord, onder Slot. “Ik heb aan het begin van dit seizoen nog een paar dagen meegetraind bij Feyenoord en daar zag ik hoe Slot te werk ging”, vertelt de middenvelder. “Dat was van een heel hoog niveau, ik vond dat echt top. Ik kan het vergelijken met Klopp en Mourinho en dan zeg ik dat Slot van hetzelfde niveau is.” 

‘Liverpool heeft een geweldige opvolger voor Klopp’ 

Wijnaldum heeft hoge verwachtingen over Slot bij zijn oud-werkgever. “Liverpool heeft volgens mij echt een geweldige opvolger in huis gehaald. Dat ze Slot in Engeland nog niet allemaal door en door kennen, is helemaal niet erg. Toen ik van PSV naar Newcastle United ging, was ik kampioen van Nederland geworden, speelde ik al in het Nederlands elftal en we speelden Europees voetbal, maar ik had niet het idee dat ze dat daar iets zei.” 

Slot duurder dan Klopp en Mourinho 

Liverpool betaalde een hoge som voor Arne Slot. Dit zorgde ervoor dat hij de duurste Nederlandse trainer aller tijden is en terug te vinden is in de top vier van duurste trainers ter wereld.

Feyenoord-doelman vertrekt