Wie is Julián Carranza, 'de nieuwe spits van Feyenoord'?

Feyenoord heeft de ogen hebben laten vallen op Julián Carranza. Maar wie is deze spits en wat voor een bedrag moeten de Rotterdammers neertellen?

Wie is Julian Carranza?

Julián Carranza is speler van Philadelphia Union en wordt deze zomer nadrukkelijk in verband gebracht met Feyenoord.

Waar en wanneer is Julian Carranza geboren?

Op 2 mei 2000 wordt Julián Carranza geboren in Oncativo, Argentinië. Zijn spelerscarrière begint in de jeugdopleiding van CA Banfield. 

Wat is de afkomst van Julian Carranza?

Naast de Argentijnse nationaliteit beschikt Julián Carranza ook over de Italiaanse. Carranza speelt zijn interlands in de jeugdelftallen van Argentinië, maar is ook nog speelrechtig voor Italië.

Waar speelt Julian Carranza?

Julián Carranza speelt uiteindelijk twee seizoenen bij CA Banfield, waar hij eind november 2017 zijn debuut maakt. In 48 wedstrijden scoort Carranza elf keer en levert twee assists. In de zomer van 2019 vertrekt Carranza naar Inter Miami, dat hem dan nog wel direct op huurbasis terugstuurt naar Banfield. Na twee seizoenen in de hoofdmacht van Inter Miami vertrekt Carranza wederom op huurbasis uit Miami. Dit keer naar Philadelphia Union. Via een optie-tot-koop volgt in 2022 een definitieve overstap naar Philadelphia. Hierdoor blijft het tot 42 wedstrijden voor Inter Miami, waarin hij slecht drie keer scoort.

Wat zijn de statistieken van Julián Carranza?

Bij Philadelphia Union gaat het scoren Julián Carranza makkelijk af. Zo staat de teller van Carranza na 95 wedstrijden op 43 doelpunten en twintig assists.

Wat kost Julián Carranza?

In juni 2024 wordt de transferwaarde van Julián Carranza op zes miljoen euro geschat. Toch lijkt de Argentijn transfervrij de overstap te gaan maken naar Feyenoord. Carranza beschikt namelijk over een aflopend contract tot eind december.

Heeft Julián Carranza een vriendin?

Het is niet bekend of Julián Carranza bij een mogelijke transfer naa Feyenoord een geliefde met zich meebrengt naar Rotterdam. Op zijn socials zijn namelijk enkel posts te vinden met betrekking tot voetbal.

Hoogtepunten Carranza

Door zijn indrukwekkende cijfers verschijnt Carranza op de radar van Europese clubs, waaronder Feyenoord.

Lees hier alles over de actuele transfergeruchten van Feyenoord.

Feyenoord-doelman vertrekt