Transfergeruchten: Feyenoord nadert akkoord met Roma over Karsdorp, Turan op weg naar Arsenal

Transfergeruchten: Feyenoord nadert akkoord met Roma over Karsdorp, Turan op weg naar Arsenal

Lees tussen 1 juni en 31 augustus dagelijks de Voetbalflitsen Transfergeruchten, een overzicht van de belangrijkste en meest spraakmakende geruchten op de transfermarkt in binnen- en buitenland.
Lees hier de vorige Voetbalflitsen Transfergeruchten.

Eredivisie:

  • Rick Karsdorp lijkt binnenkort de overstap naar AS Roma af te ronden. De rechtsback wordt al weken in de gaten gehouden door de Italiaanse club. Feyenoord en Roma zouden al dichtbij een akkoord zijn, meldt Gianluca Di Marzio. De Rotterdammers verlangen zo'n achttien miljoen euro voor Karsdorp. Lees hier verder.
  • FC Groningen is op hun zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Kenan Kodro van CA Osasuna. Groningen zal rond de 750 duizend euro moeten betalen voor de Bosnische spits, aldus Dario de Navarra. Het contract van de Bosnische international loopt nog door tot de zomer van 2018. De 23-jarige Kodro scoorde dit seizoen zeven keer in 28 duels in La Liga.
  • Sporx meldt dat PSV interesse heeft in aanvaller Cengiz Ünder van Medipol Basaksehir. De Eindhovenaren zouden deze week nog een bod uit willen brengen op de 19-jarige Turk. Afgelopen seizoen speelde Ünder 32 wedstrijden in de Turkse Süper League en scoorde hij zeven keer. De talentvolle vleugenaanvaller speelde  al vier wedstrijden voor het nationale elftal van Turkije en scoorde tweemaal.

Bekijk hier de Done Deals uit de Eredivisie!

Buitenland:

  • Het lijkt erop dat Arda Turan deze zomer vertrekt bij FC Barcelona. De 30-jarige aanvaller is geen onbetwiste basisspeler bij de club en kan volgens het Turkse AMK de overstap maken naar Arsenal. Turan moet zo'n dertig miljoen euro kosten voor 'The Gunners'. Het afgelopen seizoen speelde Turan dertig wedstrijden voor Barcelona en scoorde hij dertien keer.
  • Manchester City is van plan om Dani Alves met manager Pep Guardiola te herenigen. Alves speelde bij FC Barcelona al onder leiding van de Spaanse oefenmeester en volgens The Guardian zullen ze binnenkort een akkoord bereiken. Juventus verlangt een bedrag van rond de zes miljoen euro.
  • Juventus lijkt de eerste grote aankoop van de zomer binnen te hebben. Volgens het Duitse Kicker heeft Bayern München een bod van 40 miljoen euro op Douglas Costa geaccepteerd. De Braziliaan moet de aanval van Juve van nieuwe impulsen voorzien.